Tavasszal búcsúzó karácsonyfa

Nem kis meglepetés ért április 22-én, a hagyományos Critical Mass kerékpáros felvonulás után, hazafele tekerve.

Névtelen 1

A Bem József utcában haladva, valami fura dologra lettem figyelmes. Mondhatni szinte szúrta a szemem az egyik konténerből kilógó akármi.

Névtelen 3

Előbb fel sem fogtam mit is látok, hiszen így szinte a tavasz közepén, ritka az  ilyesmi. El is gondolkodtam, tán így magamban hazafele tekeregve egy időzónát átugrottam valahol? De nem minden, a helyén volt, valószínűleg arról lehet szó csupán, hogy valamelyik családban hosszasan megőrizték a karácsony emlékét, vagy lassabban hullatta tűlevelét a karácsonyfa. Persze elég fura, hogy mikor a húsvéti nyuszi megérkezett, nem tette szóvá, hogy ej most már rég elmúltak azok az ünnepek, ki kellene már dobni a fát is. Na de végül most láthatóan végérvényesen elmúlt karácsony, mert gyanítom az utolsó fa is a kukába került, mert hát ilyenkor már nincs gyűjtőhely sem.

Névtelen 2

Az utolsó ezüst masni még ott díszeleg a teljesen barnára száradt örökzöld fenyő közepén. És természetesen nem úgy szúrta a szemem, hogy kötekedjek emiatt, hanem mint ritka látványosság szakította meg utazásom, és vetette elő fényképezőgépem pár fotóra.