Télbe zárva – Farsangi kiállítás a Dési iskolában

A Dési Huber István Általános Iskolában ismét megnyitotta kapuit a „Télbe zárva” elnevezésű kétfordulós, hagyományos városi rajz- és képzőművészeti verseny. A városi szintű alkotói pályázat óvodások és általános iskolás gyermekek számára került meghirdetésre.

Az I. forduló részeként az iskola az óvodások számára online hozzáférést biztosított a kisdiákok előadásában zajló, farsangi témakörhöz kapcsolódó, digitalizált meseelőadás megtekintéséhez, amelyről a történethez kapcsolódó illusztrációt készíthettek az óvodások.

A II. fordulóra óvodás és általános iskolás versenyzők által készített farsangi álarcokat, maszkokat, képzőművészeti alkotásokat várt az iskola. A két fordulóra beküldött műveket az intézmény rajz szakos kollégái zsűrizték.

A nagy érdeklődésnek örvendő versenyre 16 városi intézményből 174 pályamunka érkezett, ebből közel 50 gyermek díjazásban részesült. A pályázat minden résztvevője emléklapot kapott, a díjazottakat pedig kreatív ajándékcsomagokkal és oklevéllel jutalmazták.

Az apró kezek munkáiból 2023. február 21-én tárlat nyílt az iskola aulájában. A díjazott alkotások mellett minden beküldött pályamunka is a kiállítás része volt.

További fotóim a kiállításról és a díjazottakról a képekre kattintva láthatók.