A Föld napját Szombathelyen több helyszínen is ünnepeltük

Tavaszi napsütés tette emlékezetessé 2016-ban a Föld Napját Szombathelyen. De természetesen nem csak emiatt fogunk emlékezni erre, hiszen városunkban sok rendezvény tette ezt még különlegesebbé.

IMG_5277

Szinte egész napra való, változatos programok várták azokat, akik kicsit is komolyan gondolták földünk védelmét, és lerakva környezetszennyező járműveiket, gyalogosan, kerékpárral, vagy más kímélő eszközzel érkeztek akár a város Fő terére délelőtt, akár zöld övezetébe, a Csónakázó-tó szigetére délután.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

MDSCF0002 (30)

De a környezettudatos élethez csatlakoztak azok a kerékpárosok is, akik este a Critical Mass felvonuláson vettek részt több százan.

P4220122
„A változás te magad légy” volt a mottója annak a programnak ami egy kerékpáros reggeli után, mozgalmas délelőtti zsivajt okozott a belváros központjában. Tíz órától folyamatosan érkeztek az óvodás, bölcsődés, és iskolás csoportok a felállított speed-arénába, ahol mindenki megtalálhatta kedvenc járművét, és száguldozhatott egy jót vele, úgy hogy senkit nem zavart a Fő téren.

IMG_5270

Hiszen az aréna, gondosan bekerített terület volt, kis akadályokkal ellátva. Mellette aszfaltrajz, akadálypálya, kézműves foglalkozások várták a kicsiket, nagyokat, de akár a felnőtteket is.

IMG_5336

Hiszen itt olyan járművek is kipróbálhatóak voltak, amiket nem minden nap láthatunk. Így hatalmas siker volt a tandem bringa, és az elliptigo.

IMG_5330

A város polgármestere Dr. Puskás Tivadar, kifejtette véleményét a környezettudatos életmódról, és milyen fontos, hogy mindenki vigyázzon a Földünkre.

IMG_5196
 Itt kerültek átadásra a témában meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek díjait.

IMG_5229
Ez egy olyan lehetőség, amikor nem mi mondjuk meg a gyerekeknek mit csináljanak, hanem szabadon tehetik amihez kedvük támad. Felpattannak egy kétkerekűre, és két kör után máris az akadályokon másznak, vagy épp virágot ültetnek. Mondta el Kivés István a SzoESE atlétikai szakosztályának vezetőedzője.

IMG_5343
Délután pedig máris egy új virágos, helyszínen élvezhettük a természet csodáit, és vonzását.
A Csónakázó-tó szigetén ugyanis egy igazi kis piknikre vártak mindenkit, aki egy laza ejtőzésre, játszadozásra, és egy kis könnyed utcazenére vágyott.

MDSCF0002 (2)

Vagy éppen megkóstolt volna néhány igazán egészséges, és finom ételt, zöldséget, gyümölcsöt.

MDSCF0002 (6)

Ide is nagyon sokan eljöttek, és láthatóan jól értelmezték a meghívást, hiszen hozták magukkal a plédeket, kockásat, pöttyöset, színeset, és a kis piknik kosárkákban az elemózsiát.

MDSCF0002 (16)

Jött az egész család, hogy mindent kipróbáljon, amivel itt készültek a szervezők. Hiszen volt itt sárkánykészítés, gyurmázás, papír virág készítés, mini tájfutó verseny kis jutalmakért, és a kicsiknek csoportos énekes foglalkozás.

MDSCF0002 (37)

A szép időben olyan jól érezték magukat, hogy szinte hazamenni sem akart senki. S akinek ízlettek az egészséges ételek, még a recepthez is hozzájuthatott.