Hang Tér Kép, a Mesebolt Bábszínház évadnyitója

Csökkentett üzemmódban zajlott a Mesebolt Bábszínház évadnyitó rendezvénye, a Hang Tér Kép. A vasárnapi időjárás ugyanis alaposan próbára tette a szervezőket.

DSCF0042

Egész délelőtt lógott az eső lába, csúnya felhők jöttek mentek a város felett. Délutánra pedig az eső is megérkezett.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0004

Az első bábelőadás idején éppen zuhogott az eső. Viszont ezt hamarosan ragyogó napsütés váltotta. Így helyesen döntöttek, mikor a félig összeszerelt technikát letakarva várakoztak. A fellépők, szereplők többségét le kellett mondaniuk. Az érdeklődés a szokásos volt, hiszen ahogy elállt az eső, máris érkezetek az első gyerekek családjaikkal.

DSCF0036

Egy óra késéssel ugyan, de kezdetét vette a program, az ekkor már szinte felhőtlen kék ég alatt, a megszokott helyen Szombathely Fő terén. Előkerültek a lufik, a kézműves foglalkozások elkezdődtek.

DSCF0032

Mikor a Mesebolt Bábszínház előadásán megszólalt a jól ismert harmonika hangja, már megtelt a nézőtér. Sajnos a néptáncosok közül csak egy pár érkezett, ők már későn értesültek fellépésük elmaradásáról, ezért jöttek fellépő ruhában.

DSCF0007

A hangulat jó volt, sokan is voltak, a csökkentett üzemmód ellenére mindenki jól érezte magát Vitéz László társaságában.

A képekre kattintva további fotók láthatók.