Szombathely zöld szíve, kulturális piknik

Szombathely „zöld szívében”, a megújult Csónakázótó parkolója melletti zöld területén magas színvonalú, rekreációs, kulturális, közösségi eseményeket kínált az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a […]  Szentivánéji Vigasságok […] rendezvény részeként június 20-án.

IMG_1206

A rendezvény célja az egészséges életmód, az egészségnevelés, egészségmegőrzés, a környezettudatos életmód fontosságának hangsúlyozása. Mindezt közösségi kulturális programokkal színesítve tálalták a szervezők.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1172
A rendezvény olyan programelemeket kínált, mint az Egészségsátor, a Fogászati szűrőbusz gyermekeknek, a „Zöld” kézműves udvar, illetve a Tűzokádó játszóház.
A környezet- és egészségtudatosság jegyében szervezett programok felhívják a gyerekek és születik figyelmét a tudatos gondolkodás és életmód fontosságára, kiemelt tekintettel arra, hogy a jelen gyermekei lesznek a jövő véleményformáló és iránymutató felnőttjei.
Egészségsátor állapotfelméréssel, ingyenes fogorvosi szűrővizsgálat, hulladék újrahasznosító kézműves foglalkozások mind-mind tanulságos szórakozást kínáltak a család valamennyi tagjának.

IMG_1176
Az esős délutánon kissé lassan indult meg az élet a zöldben, de amint jobbra fordult az időjárás máris benépesültek a helyszínek. Míg a gyerekek a tűzokádó sárkánnyal küzdöttek, addig szüleik vérnyomásmérésen, állapotfelmérésen vehettek részt, majd a színpadi táncos, és sport bemutatókat már együtt nézhették végig.

IMG_1196

IMG_1212

Ezek után remélhetőleg már környezettudatos látásmóddal, gondolkodással indultak tovább a hatalmas, szórakoztató Szent Iván-éji mulatságba.
A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma támogatásával jött létre.

A képekre kattintva további fotók láthatók.