Szentivánéji vigadalom Szombathelyen

Szentivánéj Szombathely második legnagyobb nyári rendezvénye. Útlezárásokkal, hatalmas előkészületekkel, szervezéssel, előre nem látható időjárási viszonyokkal.

IMG_1239

Viszont az itt élők sajátjukként szeretik azt a városi „falunapot” A maga búcsúi, körhintás hangulatával, kisvasútjával, étel ital kínálatával, koncertjeivel, és persze a hosszú, látványos pirotechnikai zárásával a tűzijátékkal.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1227

Talán ez utóbbi ami miatt évről évre a legtöbben kizarándokolnak a város zöld szívébe, a csónakázótó környékére. Ennél persze összetettebb a helyzet, hiszen a rengeteg pörgő forgó hinta csúszda, szimulátor, közé több olyan dolog is beépült, ami nem csupán a szórakoztatást szolgálja . Ilyen például a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napja, ahol egy kutyát, vagy cicát befogadni nem csupán szórakozás, igen komoly, felelősségteljes dolog.

IMG_1327

[…] Épp így, kicsit odébb a környezettudatos, és egészséges életmódra hívta fel a figyelmet a ‘Szombathely zöld szíve” elnevezésű kulturális piknik, kicsiknek, és nagyoknak. […] Itt volt például egészségsátor, fogászati szűrőbusz gyermekeknek, „Zöld” kézműves udvar, tűzokádó játszóház, valamint táncos, és sport bemutató.

IMG_1272

Így befele haladva a rendezvény közepe fele, egyre több volt aztán a szórakozást szolgáló elem. Étel, ital, fagyi, vattacukor, kávékülönlegességek, és minden földi jó. A kulturált szórakoztatásról sem feledkeztek meg a szervezők. Igazán nem panaszkodhatott egyik korosztály sem a zenei felhozatalra.

IMG_1383

Tökéletesen élvezhető hangzásvilág, jó zenékkel, viszonylag nagy érdeklődéssel.

IMG_1447

Mindezeket idén is éjfélkor egy hatalmas tűzijáték koronázta meg. A kora délutáni esőzés kissé visszatartó tényező volt ugyan, de amint elállt az égi áldás megindult az élet. Igazi mozgolódás este nyolc óra körül kezdődött, ami éjfélig már szinte megállíthatatlan volt.

IMG_1401

A felhők több ízben is rettegésben tartották a szórakozni vágyókat, de végül a hatalmas érdeklődést látván megkönyörült az időjárás, így szárazon térhetett haza legtöbb ember. Persze volt aki így is elázott kissé. De egy ilyen napon talán még ez is elnézhető.

A képekre kattintva további fotók láthatók.