3.Rábastock Fesztivál Körmenden

A harmadik alkalommal Körmenden megrendezett Rábastock Fesztivál első napja a szokásos családias hangulatot hozta.

DSCF0112

A hazai Woodstock fesztivált mindig jó időben sikerül megrendezni. Igazán olcsó fesztivál, kellemes, hangulatos helyszínen, a Rába Szabadidőcentrumban kerül lebonyolításra, és nagyon jó fellépő zenekarok, előadók lépnek színpadra a két napban, pénteken és szombaton.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0057

A fesztiválozók akár kettő napra is jöhetnek, stílusosan sátorral, hálózsákkal. De valahogy mégsem tolonganak. Legalábbis a pénteki bulira kezdetben csak szerény létszám érkezett. Viszont a menetrendszerűen este fél nyolcra ígért szúnyogtámadás idén sem maradt el. Persze addigra már kettő csapat is a húrok közé csapott. Elsőként a Bazooka húzta nyúzta, töretlen életkedvvel. Majd megérkezett Meggie, és legújabb formációban zenekara. S ahogy ide illik, a Meggie’s Crew, blues dallamokkal, és Janis Joplin dalokkal töltötte be a placcot.

DSCF0035

Ekkorra már néhány vasparipa is begördült, és tábort is vertek A háttérben sültek a kolbászok, halak, kürtős kalácsok, és a jóféle italokban sem volt hiány.

DSCF0059

Kellett is az itóka a nagy melegben. Ahogy szükség volt ez után a szúnyogriasztó eszközökre, kenőcsökre is. De egy tapasztalt jó szervező mindenre gondol, így ezt is biztosította a vendégek részére. Néhányat fordultunk, és máris ismerős arcot láthattunk egy asztaltársaságban. Közvetlen, laza eszmecserére, és egy pohárka italra ült le a fesztivál következő fellépője Ripoff Raskolnyikov a rajongói közé.

DSCF0087

Majd szokásos fellépőruháját magára öltve, határozottan lépett a porondra zenésztársával. Hozta igazi formáját, kemény gitárjátékával, érces hangjával.

DSCF0129

Ekkor már jobban mutatott a helyszín, bár igazi hippi feeling nem igazán volt, mint mondjuk korábbi években, de a hangulat azért így is jó volt. Akadtak táncoslábú koncertfanok, és persze akadtak modern Rábastock fesztiválozók is, akik kényelmes székeken hallgatták a zenét.

DSCF0054

Hiába változnak az idők. A fesztivál megálmodója, szervezője Hege is csak annyit mondott, tudja, hogy soha nem lesz egy Alter Rába, de ez a szíve csücske, ezt szereti, még ha csak ennyien jönnek el akkor is. Egy igazi piknikes, pokrócon fetrengős, bulizós, családi fesztiválnak tervezte ezt, jó zenekarokkal, akik megpróbálják a woodstocki zenéket, hangulatot felidézni.

DSCF0133

A folytatásban játszottak még a Tűzkerék, és a The Tinkers zenekarok. A szombati nap programjában pedig a Shabby Blues Band, Cserga, Fuzzbox, Mokka Tribute Band, és a Save Ass szerepel.

A fesztivál további fotói a képekre kattintva láthatók.