Szent György napi vásár a Vasi Skanzenben

Igazán nem panaszkodhatunk a tavaszra, hiszen Szombathelyen az április végi program kavalkád mellett, az időjárás is kényeztet minket. A Vasi Skanzenben április 25-26-án a minden évben megrendezésre kerülő Szent György napi országos kézműipari vásár egy újdonsággal kezdődött szombaton reggel.

DSCF0265

Hangulat teremtő, és vásári toborzóképpen a város piacán, és annak környékén síppal dobbal, zenés sétát tettek a vásári muzsikusok, hirdetve, hogy a két napban kellemes környezetben, kiváló kézműves portékákat láthatnak, vásárolhatnak, ételeket italokat fogyaszthatnak akik kilátogatnak a vásár helyszínére.

A képekre kattintva további fotók láthatók.DSCF0294
Ezt követően egy hangulatos nyitó program következett a múzeumfaluban, ahol a város polgármestere is megosztotta gondolatait az érdeklődőkkel. Ettől kezdve kettő napon át a programkavalkádról, és igazi vásári hangulatról a rendezők, a fellépő táncos, zenés, csoportok, és maguk a vásározók gondoskodnak.

DSCF0320

A szombat délelőtti hangulatot néhány fotóval mutatjuk be, ami persze nem helyettesítheti a személyes részvétel hangulatát, úgy hogy aki teheti ezt a programot ne hagyja ki.

DSCF0370

A képekre kattintva további fotók láthatók.