A Herényi virágút 13. alkalommal színesíti életünket

Szombathelyen a Herényi virágút zavartalan kellemes tavaszi időben, rengeteg virággal, jó illattal, sok programmal, kisvasúttal, finomságokkal, örökbe fogadható állatokkal, kiállításokkal színesített idegenforgalmi látványosság.

DSCF0762

Röviden így jellemezhetném a minden évben nagy népszerűségnek örvendő április végi virágözönt, amit a herényi városrész utcáin rendeznek be, immár 13. alkalommal.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0668

A rendezvény a Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezésében, helyi virágtermesztők, dísznövény kertészetek, vállalkozások, és kézművesek segítségével jön létre évről évre. Ez a két napos rendezvény igazi színözön.

DSCF0576

Ez a vásár jellegű esemény jelzi egyúttal azt is, hogy itt az ideje a vetésnek, ültetésnek. Ehhez szükséges eszközök, növények, magvak, díszítő kellékek itt biztosan megtalálhatók, nem is kis mennyiségben, és választékban. Úgyhogy aki még nem döntötte el mit ültetne udvarában, kiskertjében, vagy éppen balkonládájába, itt bizonyosan új ötletekhez juthat.

DSCF0732

Mindemellett igazi jó családi program is, hiszen utcazenészek, bábszínház, lovaglás, utcaszínház, bohócprodukciók, zenei koncertek, táncos fellépők színesítik a hétvégi programot.

DSCF0706

A rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi – kámoni városrészében, a kiállító és portékáit kínáló kertészek többsége egy összefüggő 1 km-es útvonalon, illetve közvetlen közelében lakik, vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez.

DSCF0738
A szombati nap néhány pillanata a képekre kattintva egy galériába gyűjtve látható.