Kutyás, kávézós, jótékonysági délután a Cafe Frei-ben

Nem hétköznapi eset amikor egy fotókiállítás párosul a jótékonysággal, és főleg nem az, ha állatokkal kapcsolatos. Ezúttal egy ilyen sikertörténetről tudok beszámolni. A történetben szereplők pedig, Török Gábor fotós, az ő lenyűgöző fotókiállítása, a Fekete István Állatvédő Egyesület, és mentett állataik.

IMG_9991

2015. április 23-án Szombathelyen a Cafe Freiben volt Gábor, Látkép című kiállításának rendhagyó zárása. A tehetséges fotós, a kiállított képek eladásából befolyt összeget felajánlotta az Állatvédő Egyesületnek, és ezen a délutánon átadta a kiválasztott képeket új tulajdonosaiknak.

A képekre kattintva további  fotók láthatók.

IMG_0005

A kiállított tizenhárom képből, hat elkelt. Igaz itt csupán ketten tudták személyesen átvenni a gyönyörű képeket. S hogy ezt is fokozzuk még, kiderült az is, hogy egyikük hamarosan egy kutyát is szeretne örökbe fogadni az egyesülettől.

IMG_9996

Az eseményre az egyesület tagjai elhoztak jó néhány kutyust, hiszen nem mindennapi nagylelkű felajánlást kaptak. Továbbá érkeztek kutyabárátok is kedvenceikkel. A Cafe Frei azon kívül, hogy kulturált és kellemes környezetet biztosított az alkotó  kiállításának, erre a rendkívüli alkalomra vendégül látta az érdeklődőket egy kávéra és szendvicsre.

IMG_9986

Török Gábor saját szavaival így mutatja be kiállítását: „A kiállításon szereplő képek utazásaim és kirándulásaim alkalmával készültek. Voltak tudatosan tervezett és választott helyszínek és voltak olyanok ahol a téma csak szembejött, de mindegyikben közös, ahogy a természetben oly sokszor, hogy jó adag szerencse is kellett a dolgok szerencsés együttállásához és a képek elkészítéséhez.

IMG_9964

Sokszor adódott olyan alkalom, amikor már reménytelennek tűnt az aznapi fotózás, mert szürke és jellegtelen hangulat fogadott a helyszínen, de a legfontosabb, amit ezeken a túrákon megtanultam, hogy mindig késznek kell lenni és reménykedni abban, hogy a dolgok jobbra fordulnak. Lehet, hogy csak pár percig tart a változás, de azt el kell kapni, mert maradandót adhat. Remélem, a szemlélőnek át tudok adni valamit például egy toszkánai naplemente vagy egy hajnali napfelkeltére való várakozás hangulatából és talán lesznek páran, akik a mindennapi életük folyamán is megállnak majd és elfeledkeznek a rohanásról egy-két percre…”

IMG_0009
Gábor szinte minden kutyával összehaverkodott és végül csak ennyit mondott: „Az a fontos, hogy a kutyáknak jó legyen”. Köszönjük a nagylelkű felajánlást az állatok nevében, a kávézónak pedig a lehetőséget, amivel szintén nagyban hozzájárult az árva állatok sorsának jobbra fordításához.

A képekre kattintva további  fotók láthatók.