Farsangi készülődés a Gyermekek Házában

Ismét itt a farsangi szezon, amire elsősorban a gyerekek készülnek nagy lelkesen mindenfele. Egy röpke látogatást tettem Szombathelyen az Agora Gyermekek Házában, ahol már második hete zajlik az alkotó munka.

IMG_7463

Különböző kellékek készülnek itt farsangra, a farsangi bálokra. Így aztán láttam trombitát, hajfonatos sipkát, tündérszárnyakat, álarcokat, különböző zajkeltő eszközöket.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_7385

Mindent ami egy jó farsang elengedhetetlen kelléke. Persze még egy fontos kellék hiányzik, a farsangi fánk.
Ennek, és egy szuper álarcnak az elkészítése volt a mai program, iskolás csoportoknak. A fánkoknak is különböző fajtáit ismerhetjük, és itt szinte minden évben mást készítenek a gyerekek. Így idén egy igazán látványos, könnyen elkészíthető virágfánkot süthettek.

IMG_7335

Természetesen az alapoktól. S míg összeállt a fánk, mindent lépésről lépésre megtudhattak a gyerkőcök az elkészítésről. Hasznos okosságokat tudhattak meg. Így például, hogy miért kell szitálni a lisztet, és porcukrot, hogyan kell szétválasztani a tojás fehérjét a sárgájától, miért kell a rum aroma a tésztába. A zsír vagy az étolaj az egészségesebb. És még sok hasonló dologra derült fény, miközben a kis kezek dolgoztak szorgosan.

IMG_7319

Ennek köszönhetően nyúlt a tészta, figurás alakzatokat szaggattak , és illesztettek virágszirom formába. Majd a sütés, és a kóstoló következett. Mindenkinek nagyon ízlett a süti, így pillanatok alatt el is fogyott.

IMG_7403

Szerencsére kis útravalót is csomagolhatott mindenki.

Ezt követte az álarc készítő csoport, akik ollót, ragasztót ragadva készítették a fontos kelléket.

IMG_7454

A végeredmény valóban látványos lett. A teremben található további kellékek pedig csak arra vártak, hogy egy rögtönzött pár perces mini farsang kellékei legyenek.

IMG_7468

S nem is kellett sokáig árválkodniuk, hiszen a foglalkozás végén a gyerekek magukra vehették őket, és megízlelhették a mulatság ízét.

A képekre kattintva további fotók láthatók.