Újra kapunk az igazi télből

Aki azt gondolta, hogy mi megúsztuk a pár napja kialakult havas állapotokat, amik csodával határos módon épp Szombathelyt hagyták szárazon, mint ha egy védőburok került volna városunkra, az tévedett.

Hó 2

A reggel még békésen indult, majd délelőtt már több centiméter hó takarta be utcáinkat, tereinket, parkjainkat. Egyszóval itt is behavazott.

A látvány egyik oldalról káprázatosan szép, másik oldalról pedig kevésbé tetszetős. A helyi járatos autóbuszok is küzdenek az utakon, rutinos vezetőiknek köszönhetően délelőtt még minimális késéssel közlekedtek.

Hó 4

Talán a tíz perc az belefért néhány járaton, ilyen időjárás esetén. Az új Credo buszok láthatóan elég jól teljesítenek. A helyi autóbusz pályaudvaron már 11 óra körül felvették a küzdelmet a hóval, és pillanatok alatt eltakarították. Persze míg esik, addig ez csupán ideiglenes állapot.

Hó 5

Épp jókor kezdtek neki a kicsi traktorral, mert épp előtte csúszott  el egy hölgy a téren. Így talán nem lesz további probléma. A házak előtt is lassan megkezdődnek a hóeltakarítások.

Hó 6

Gondolom máris elmondhatjuk, még időben, a szokásos varázs mondatot miszerint akinek nem szükséges, ne induljon hosszabb útra.