Átadták a Közösségi Kultúráért Díjakat

Ez a hét a kultúra jegyében telt. Egymást követték a rendezvények, kiállítások, programok, és díjátadó ünnepségek, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Ehhez csatlakozott január 24-én a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület, és tartott díjátadó ünnepséget Szombathelyen az MMIK Médium Galériájában.

IMG_6721

Az egyesület Vas megye kulturális értékeinek védelmére, közművelődésének szolgálatára és pártolására szerveződött.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6736

Mondhatjuk, hogy még a vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a rendezvényt, melyen hosszú ideje kitartó kulturális tevékenykedésükért kapták meg a “Közösségi Kultúráért Díjat” tizenegyen. A terem teljesen megtelt az ismerősökkel, barátokkal, és érdeklődőkkel. A tevékenységeket tekintve teljesen szerteágazó volt a választás, így többek közt festészet, fotózás, néptánctáncoktatás, kórusmunka, népdaléneklés, állatvédelem, is szerepelt a kiválasztottak közt. Köszöntő beszédet Csapláros Andrea múzeumigazgató mondott.
A rövid néhány perces, személyesre szabott bemutatókból megismerkedhettünk a díjazottakkal, és munkásságukkal.

IMG_6779

A hangulat olyan családias és közvetlen volt, hogy akár együtt énekelhettünk a katonanótákat daloló kórussal is. De bemutatkozó kisfilmeken is jókat derülhettünk néhányszor.
Virágok, ajándékok, oklevelek, elismerő, és köszönő szavak töltötték meg a galériát ezen a délutánon.

IMG_6850

Kényelmesen, szépen szervezetten, minden kedves, megható pillanatnak hely adó ünnepség volt ez. Ahol még egy születésnapi megemlékezésnek is volt helye. Hiszen ha valaki a kultúra területen sokat tett, Benke Éva Radnóti-díjas tanárnőről elmondható mindez.

IMG_6858

Köszöntése, és részéről annak fogadása, igazán felemelő pillanat volt az ünnepség végén.

2015-ben a Közösségi Kultúráért Díjat kapták:

Sebők Lívia énekes /Boglya Népzenei Együttes/
Molnár Zoltán ny. könyvtárigazgató Sárvár
Dr. Balogh Lajos muzeológus Savaria Múzeum
Tóth László festőművész-rajztanár Őriszentpéter
Szilágyiné Pompor Vilma Nárai helytörténeti gyűjtő
Büki László Vaskarika.hu főszerkesztő-fotós
Horváth Győzőné Pintér Andrea néptáncpedagógus
Anduska Jánosné népdalkörvezető Bajánsenye-Hodos
Sabáli László zenetanár Körmend
Fekete István Állatvédő Egyesület
Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság
Vasi Honvéd Hagyományőrzők Napsugár Kórusa

Az eseményről a képekre kattintva további fotók láthatók.

2 hozzászólás “Átadták a Közösségi Kultúráért Díjakat” bejegyzéshez

  1. Gratulálok Szilágyiné Pompor Vilmának a fenti rangos elismeréshez. Vilma a helyi helytörténeti kiálltás megálmodója és sokak segítségével a kivitelezőjeként, szervezőjeként kapta a djat, melyről úgy látszik Polgármesterünk nem hajlandó tudomást venni, hiszen a meghívás ellenére sem jelent meg a djátadón.Szégyenletesnek tartom, hogy míg más kis falu , vagy akár város díjazottjai a fenti elismerésen kívül, Polgármesterük büszke,dícsérő, meleg szavait és elismerését is magukénak tudhatták , úgy Nárai Polgármesterét mindez hidegen hagyja. Arra meg gondolni sem merek, hogy mivel nem került be az önkormányzati választáson a képviselők közé, hogy az elmúlt több mint 5 év fáradságos munkája megsemmisül és kárba vész azzal, hogy megszüntetik vagy felszámolják a kiállítást.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.