„Óperenciás” meseillusztrációs pályázat díjkiosztója

Ahogy minden évben, úgy idén is január végén kerültek kiállításra az „Óperenciás” meseillusztrációs pályázatra beküldött alkotások Szombathelyen, az Agora Gyermekek Házában.

IMG_6923
A kiállítóterem pillanatok alatt megtelt a gyerekekkel, és hozzátartozóikkal. Kíváncsi tekintetek pásztázták a szebbnél szebb képeket.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6978

És valóban lenyűgöző amit sokan papírra vetettek.
A kiállítás megnyitóján egy székre állva mondott mesét az egybegyűlteknek Kovács Martin, a Gothard Jenő Általános Iskola tanulója.

IMG_6958

Majd H. Nagy Katalin rendező, bábszínész kedves szavai nyitották meg a kiállítást. A kicsik boldog arccal, büszkén mutatták rajzaikat szüleiknek ismerőseiknek.

IMG_6969
Az óvodások, és iskolások körében egyre népszerűbb ez a lehetőség. Ez látszott az idén beérkezett festmények, rajzok, grafikák, mennyiségén is, ami hétszáz körüli volt. Ebből kellett a szakavatott zsűrinek kiválasztani az a közel négyszázat, amit most kiállítottak, és azt a harmincnégyet amit a díjaztak is.

IMG_6903

Ezen belül az óvodás korcsoportból tizenöt, alsó tagozatos korcsoportból tizennégy, míg a felső tagozatos korcsoportból öt fő vehetett át oklevelet és ajándékot Rasperger Józseftől, aki évek óta visszatérő értékelője, és díjátadója a pályázatnak.

IMG_7026

Természetesen a díjak mellé hasznos, és kedves szavak is társultak Végül egy kis süti, és üdítőital is került az asztalra, hogy a művészek igazi megnyitó ünnepségen érezhessék magukat. Mert hát ezt így csinálják a nagyok is.

IMG_7032

Aki ellátogat 2015. február 14-ig a kiállításra, majd megláthatja maga is, hogy sokan már nem is állnak olyan túl messze a „nagyoktól”.

IMG_6913

A képekre kattintva további fotók láthatók.

A díjazottak óvodás korcsoport: Pajor Mátyás, Pajor Mihály, Szerb Janka, Szabó Réka, Rátkai Magdolna, Horváth Rebeka, Németh Máté, Marton Réka, Molnár Zsombor, Somogyi Barnabás, Dékán Panni, Sándor Róza, Lajkó Barnabás, Papp Lili, Horváth Renáta
Alsó tagozatos korcsoport: Hollósi Hédi, Kovács Zoé, Horváth Szabina, Dolgos Petra, Kemény Anna, Cziklin János, Kovács Ábel, Csarnai Zita, Tóth Benjamin, Foki Norbert, Németh Laura Anna, Németh Borbála, Mészáros Lili, Németh Ákos Tamás
Felső tagozatos korcsoport : Szovák Ivett, Takács Barnabás, Füzi Hanna, Asbóth Zoé, Kőházi Anna