Eső locsolta a Múzsák kertjét

Nem bizonyult jó gondolatnak egy napra szervezni a „Sétálj! Bringázz!” programot, a Savaria Múzeum kertjében hagyományosan megrendezett Múzsák kertjével.

Múzsák kertje (3)

A rendkívül szép napsütésben inkább vonzotta a múzeumlátogatókat a szabadtéri program.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Múzsák kertje (5)

Így a múzeumkert pillanatok alatt benépesült, míg a képtár előtt nem volt igazán számottevő érdeklődés. Így mi is átsétáltunk a múzsák kertjébe. A forgatókönyv itt a szokásos volt, de sajnos nem volt felhőtlen. Így a kezdés után két órával sötét felhők kíséretével érkezett a már megszokott hatalmas eső. A szervezők viszont uralták a helyzetet, és az egész programot pillanatok alatt áttelepítették az épületbe.

Múzsák kertje (25)

Így minden tervezett további program zavartalanul ment tovább. Az első napos időszak alkalmat adott a néprajzi, történettudományi, régészeti, természettudományi, állományvédelmi és restaurátor, közművelődési és marketing osztályok bemutatkozására, valamint a Képtár, Iseum, Smidt Múzeum, Vasi Skanzen, Romkert, Látványtár, és a Múzeumbogár klub pavilonjainak meglátogatására.

Múzsák kertje (10)

Kettő zenei műsort is sikerült a szabadban megtartani, és ekkor érkezett az égi áldás. Szerencsére egy rövid időre, míg a harcászati bemutatót megnézhettük megállt az eső.

Múzsák kertje (44)

Az ezt követő koncertekre, előadásokra, tárlatvezetésre, és az „Újra élő történelem” című kiállítás megnyitójára már odabent került sor. A 10-11.századi leletek, és rekonstrukciók bemutatásán a Nyugati Gyepű Pajzsa Egyesület közreműködött. Közben a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A jó kedvünket a zord időjárás sem tudta elvenni. A frissen préselt must íze pedig hazáig elkísért.

A képekre kattintva további fotók láthatók.