Kondor János festőművész kiállítása a képtárban

Időrétegek címmel nyílt retrospektív kiállítás, csütörtökön délután Kondor János festőművész munkáiból.

IMG_2938képtár

A művészetkedvelő társaság a Szombathelyi Képtár emeletén tekinthette meg az alkotások kavalkádját. A kiállítást Dabóczi Dénes művészettörténész nyitotta meg,

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_2963képtár

A megnyitón köszöntőt mondott Cebula Anna képtárigazgató, és Kondora István Sárvár Város polgármestere.

IMG_2946képtár

Kondor János 1981-ben szerzett oklevelet a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz-matematika szakán. 1985-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola rendkívüli rajztanár-képző tagozatán. Mestere: Bráda Tibor. 1990-92 között óraadó tanárként dolgozott a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, majd a sárvári Koncz János Zenei és Művészeti Iskola tanára lett. 1995-96 között a szentgotthárdi nemzetközi művésztelepen dolgozott. Jelenleg Sárváron, a Művelődési Központ vezetője..

IMG_2917képtár

Figurális kompozícióiban elsősorban az emberi arc megfestése érdekli. A 90-es években készült kompozícióira a montázs-szerűség, a szakrális tematika és a drámai hangvétel jellemző. Munkáin domináns a kolorizmus, a meleg színvilág. Képeit sokszor kollázsszerűen építi fel, beleszőve az emberi alakok sziluettje mellé-mögé az architektonikus elemeket. Kedvelt technikája az akvarell, emellett pasztellel is szívesen dolgozik. Grafikával is foglalkozik.

IMG_2936képtár

A kiállításra, mely 2014 november 16-ig látogatható, ismert művészek mellett barátok, ismerősök, kollégák is eljöttek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.