Büki László fotókiállítása a Városi Kult-Tour-Buszon

Új kiállítással közlekedik 2014.május 21-től Szombathely utcáin, a 30Y számozású Városi Kult-Tour-Busz.

Büki Laci kiállítása 9

Harmadik alkalommal került sor kiállítás megnyitóra a fedélzeten. Ezúttal Büki László a fotóit csodálhatják meg az utazók.

Filmes összefoglaló az eseményről, a képekre kattintva látható.

Büki Laci kiállítása 10

A megrendezés lehetőségét Laci a 4. Sajtófotó kiállításon nyerte el. A léghasítók című fotójával, ami az itt kiállított 19 kép között is szerepel, nagy sikert aratott. Fotói, írásai a Vaskarika kulturális internetes portálon jelennek meg, aminek egyben ő a vezetője is.

Büki Laci kiállítása 1

A hatalmas autóbusz az eseményre, az Agora Művelődési és Sportház előtti térre tolatott be. Ehhez természetesen kis segítségre is szüksége volt, a forgalom rövid idejű megállításához. Egy fotós, kinek kiállításához még a forgalmat is megállítják. Mondhatjuk viccesen, és szerényen. Persze viccelődésben nem volt hiány, a képek kihelyezése, és a megnyitó közben sem. Lacit különböző pózolásra, vezető pozícióba helyezkedésre, is rá tudták venni fotós kollégái. Egyikük meg is említette, jó modell lenne belőle.

Büki Laci kiállítása  20

A „szertartásnál” mindenki jól helyezkedett. Első ajtón kivételesen most nem volt felszállás. Második ajtó a média számára, harmadik, negyedik az érkező vendégek részére, a csukló részben pedig az Újvilág utca zenekar kapott helyet egy kis zenélésre. Az ünnepi beszédek után, a főszereplő stílusosan egy volán ellenőr szerepét vette át, és kérte a jegyeket, bérleteket. Nem kis meglepetést okozva ezzel.

Büki Laci kiállítása  21

Később tárlatvezetést is vállalt. Úgy hogy nevezhetjük őt, egy univerzális média szereplőnek. Bár erről a kulturális eseményről az ő gépével nem készülhettek fotók, úgy gondolom nem kevesen örökítették meg az utókor számára közszereplését.

Így készült az én összefoglaló kisfilmem is az eseményről ami  képekre kattintva látható.