A kulturális örökség napja alkalmából, és a Claudia Cukrászda jóvoltából, különleges római kori édességeket kóstolhattak az Iseumba délután érkezők, közel másfél órán át.
A képekre kattintva látható a fotógaléria.
Az édességek érdekessége volt, hogy elkészítésüket korabeli alapanyagok felhasználásával próbálták korhűvé tenni.
Konkrét receptek híján, kutatásokra hagyatkozva állt össze a kép, majd az édesség maga. Az édességek mellé bort, és zöld lét kóstolhattak az ínyencek. Mindezeket Udvardi Balázs restaurátor díjnyertes, római hangulatú kerámia edényekből fogyaszthatták el. Az edények a helyszínen megvásárolhatók voltak.
Az érdeklődés az édességek és italok irányában viszonylag jelentősnek mondható. A mai kóstoló csupán első állomása volt, egy a jövőbeni tervek közt szereplő, több fogásos római lakomának. De erre a lakomára kicsit még várni kell.