Eső áztatta Bacchus kertjét

Péntek

Sajnos az időjárás nem kedvezett a két napos rendezvény nyitó napjának.

Bornapok (2)

Pedig a vendég csalogató verklis, muzsikájával, és egyedi stílusával, már az Aréna utca sarkánál csalogatta az arra járókat, egy hangulatos borkóstolós estére.

Bornapok (42)

Valahogy mégis lassan potyadoztak csak, a Történelmi Témaparkba befele. Odabent is tényleg minden készen állt, egy sikeres Bacchus bornapra, de a megnyitóra sajnos megérkezett, minden szervező, és résztvevő rémálma, a hatalmas eső. Egész nap csak jöttek mentek a felhők, és tessék, mikor kellett esnie? Pont mikor valami kezdetét venné.

Bornapok (31)

Így aztán aki bent volt, az maradt, aki jött volna, azt jó részt elriasztotta az eső. Néhányan, a bátrabbak közül az eső után még befutottak, de ez a nap már le lett írva. Hiába a finom minőségi borok, a hatalmas velős, és zsíros kenyerek, az ízletes kecskesajtok, és igazi csokoládé különlegességek, vagy a látványosan kiállított pálinkák, itt az időjárás mindent eldönt.

Bornapok (34)

A programok természetesen a tervek szerint kezdődtek, és próbáltak életet lehelni az eső áztatta kertbe, és a vendégekbe. Hozzá teszem, a szervezők mindenre gondoltak, hiszen egy nagyméretű sátor is van a területen, sőt egyszer használatos esőkabátokkal is felkészültek.

Bornapok (37)

Ezért bízom benne, hogy a szombati napon senkit nem tart majd vissza egy kis zápor, hisz elázni jó esetben csak belülről lehet majd, ha valaki nem vigyáz.

Szombat

Bacchus kertje szombaton24Néhány fotó a szombati napról, a képekre kattintva látható.

A szombati nap már jobbnak bizonyult, legalább is ami az időjárást illeti. Az érdeklődés is nagyobb volt láthatóan, de hogy a várt eredményt hozta e, azt nem tudni. E napon ugyanis több rendezvény is zajlott városunkban. Kint töltött időm alatt láttam ugyan kedélyesen borozgatókat, de ugyanakkor sok üres poharat is felfedeztem.

Bacchus kertje szombaton16

Láthatóan, a tikettes fizetéshez is hozzá szoktak, a pénteki kezdeti problémák után a vendégek. Bár az, hogy végül az esetleg megmaradó fizető eszközt nem lehetett visszaváltani, kissé elgondolkodtatta az embereket. A műsort hallgatva különös érzés kerített hatalmába, látva a komótosan lelassulva borozgató, beszélgető társaságokat. Tán lehet hogy hiányzik egy efféle közép korosztály számára, nem túlzott brutál hangerővel hangosított, szabadtéri szórakozóhely. Ahol tudnak összejönni, kulturáltan iszogatni, zenét hallgatni, beszélgetni, úgy hogy sem egymást, sem lakókörnyezetüket ne zavarják.

Bacchus kertje szombaton6

Annyi volt még feltűnő, hogy nem voltak felpörögve az emberek, nem zizegtek, nem voltak feszültek, ingerlékenyek,  mint mostanában mindenhol, és mindenkor. Még a kisgyerekek is nagyokat kortyolgattak poharukból, ahogy azt szüleiktől látták. 

Bacchus kertje szombaton28

Szombati fotók galériája ide, vagy a képekre kattintva látható.