Farsangra készülnek a kicsik

A gyermekek színvonalas foglalkoztatásában 2013-ban is nagy szerepet vállal az Agora Gyermekek Háza. Jelenleg a farsangok, bálok szezonja van, amire nem csupán a felnőtteknek kell alaposan felkészülniük, hanem a gyerkőcöknek is.

Fotógaléria a képekre kattintva látható.

Ehhez ad segítséget óvodásoknak , kisiskolásoknak az intézmény kreatív stábja, február elsejéig tartó farsangoló rendezvényein. …

A kézműves programok közt a fánksütés, csörgő sipka, bohócfigura, zajkeltő eszköz és busóálarc készítés szerepel. Az elkészült eszközöknek nagy szerepük lesz hamarosan a jelmezbálon, és persze a tél elűzésében.

A kicsiknek láthatóan nagy örömet okoz az elkészítés, de főleg a kipróbálás. Ez a fánknál nagyon lényeges, hiszen ennek próbája a kóstolás. S mi lenne finomabb, mint a maguk készítette süti, amiből helyben készített papír tölcsérben még haza is vihettek a gyerekek.

És hogy a tél elűzését mennyire vették komolyan, mi sem bizonyította jobban, mint amikor egy kislány az elkészült sipkában az ablak elé állt, és kitekintve a havas udvarra, csak ennyit mondott: „ Ez nem jött be.” Ugyan az asztalon már jelképesen ott voltak a tavaszi virágok, de bizony úgy tűnik még el kell készüljenek a hangkeltő eszközök is, hogy a tél elmeneküljön.

Az intézményben párhuzamosan a farsangi készülődéssel zajlik a Csiribiri – Gyermek Kultúrális Hét, ahol iskolás csoportok játékos formában kerülnek közel az irodalomhoz, nyelvhez, versekhez, illemtanhoz. Feladatok közt nyelvi torpedó, mesefeldolgozás szerepjátékkal, kommunikációs és szituációs játékok illemtannal, és anyanyelvi vetélkedő Weöres Sándor versek felhasználásával, szerepel.

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képekre.