A tél nyugodt oldala

A 2013-as év kezdete elég havasra sikerült, és ha a régi mondásokba belegondolok, miszerint olyan lesz az év amilyennek indult, akkor lehet lesznek még borzongatóan hideg, hófúvásos napjaink idén.

A tomboló tél után a nyugodt téli képgaléria a fotókra kattintva nyitható meg.

havas sms üzenet

Én ugyan ezt a mondást minden év elején tovább adom ismerőseimnek, de igazán nem veszem komolyan. Ezért az első nagy adag havazásra azt mondtam, ez szép, és ez hiányzott a karácsonyi hangulatomhoz, meg most van tél, most kell hogy havazzon. És alig gondoltuk át ezt, máris érkezett a következő adag, ami még nagyobb volt mint elődje, hatalmas szél is követte másnap, és ezzel kész. Itt a világvége, csak késett, mondogatták többen. …

két keréken sem könnyű most

Közlekedési káosz, elzárt települések, lezárt utak. Emberfeletti küzdelem hóeltakarításban, mentésben egyaránt. Késő, majd nem közlekedő autóbuszok, akadozó vonatközlekedés, és minden ami ilyenkor lehet. Újságok, televíziók, internetes hírcsatornák ontották a jó és rossz híreket.

tavaszig pihenhet

Ezért én most arról számolok be pár fotó kíséretében milyen hangulat volt mikor a tomboló tél megnyugodott. Belvárosi utak, járdák nagy része tiszta és járható, kerékpárutak töredéke mondható letakarítottnak, előkerültek a szánkók, sí talpak, és minden eszköze a havas szórakozásnak.

vidám pillanatok

Lehet nagy havas túrákat tenni erre arra, ahol még senki nem taposta a fehér áldást.

vékony jégréteg, havas stégek

Volt aki megfogadta a jó tanácsokat és nem ült autóba, de végül ő is elzárttá vállt egy időre.

biztos ami biztos, ma ne autózzunk

A tó is részlegesen befagyott ezért lakói most a part mentén nézelődnek és fogadják az élelmet amit az arra járóktól kapnak.

itt az ebéd ideje
itt gubbasztom áta telet

A szánkódomb is benépesült vidám, hangulatos, sikongástól és hatalmas nevetésektől hangos.

ez elég meredek volt

Sajnálom hogy ilyenkor egy kis mozgóbüfé nem települ ki ide és nem ártana egy mobil wc sem . Mint ahogy anno a műhó idején már volt rá példa. Most egy időre nyugi van de, de ne feledkezzünk meg arról hogy a háztetőkön felgyülemlett hó majd hamarosan enyhüléskor nagy tömbökben hull alá, nem beszélve a hatalmas  jégcsapokról ami szinte életveszélyes is lehet.

vigyázat a tél nem ért véget

Tehát most is jó ha nyitott szemmel járunk a télben.

Képgaléria a fotókra kattintva látható.