Kacagó kocogó 2012

Itt a 2012-es év vége, és a sport kedvelői, egész pontosan a helyi amatőr futás hódolói, délelőtt 11 óra után néhány perccel, immár a 21. alkalommal startoltak évzáró, kacagó kocogásukon, a szombathelyi  Fő tér szökőkútjától.

A kacagó kocogás fotógalériája a képekre kattintva látható.

A táv szerény, jelképes, kedvcsináló, belvárosi kör volt, amit természetesen bolondozva, jelmezben, az évszámokat arcukra festve teljesítettek. …

A kicsi de lelkes csapatot idén ismét Söjtöry Elvira vezette. Előző évben csatlakozó kerékpáros csapat, idén valamiért elmaradt, pontosabban egy fővel képviseltette magát. Épp így maradt el a rendőri felvezetés is. De mindezek cseppet sem zavarták a résztvevőket. Az évről évre hűségesen csaholó kutyus viszont jelen volt ismét.

A futás után pezsgővel és a forralt borral koccintva búcsúztak az évtől és kívántak sport eredményekben gazdag új esztendőt egymásnak. E hagyomány az egészséges életmódra, és az összetartozásra hívja fel a figyelmet.

Szép napsütésben a jelmezes futás sok nézelődőt vonzott, akik ez után kedvet kapva meglátogathatták a maszkokat, kalapokat, szalagokat, és trombitákat árusító pavilonokat.

Vagyis az lett volna a szép ha a vásár után meghagynak pár pavilont ahol ezeket jó körülmények közt eladhatták volna az év utolsó napjaiban a kereskedők. Ha viszont azt nézem hogy mióta én vissza tudok emlékezni a szilveszterre és az árusokra, ilyenkor mindig is ilyen sátras helyekről árusították portékáikat. Miért törnénk meg a jól megszokott formát, városképet ilyenkor. Tehát meglátogathatták a sátras árusokat és máris jelmezbe bújva hatalmas trombitálással térhettek haza.

Este pedig ugyan ide visszatérve a jelszó, „csavard fel a Főteret „ Eredményes boldog új évet kívánok tehát én is.

A kacagó kocogás további fotói a képekre kattintva látható.