Betlehemes találkozó a Fő téren

Ha Adventi vásár és programok, akkor nem hiányozhat egy valódi Betlehemes találkozó sem. Ezt szem előtt tartva évről évre megrendezik városunk Fő terén a nemzetközi találkozót az ünnep előtti vasárnapon, ahol kis ízelítőt láthatunk más nemzetek kultúrájából. …

A képekre kattintva nyitható a fotógaléria.

A találkozó igazi helyszíne azonban előző este Gencsapáti ahol nagyobb létszámmal és érdeklődéssel találkozhatunk évről évre. Hozzánk idén is négy csoport érkezett, köztük természetesen a házigazda Gencsapáti Hagyományőrző csoport, Varga Albin vezetésével. Ezen kívül Kapuvárról, Kakasdról és Vitnyédről érkezett csoportok mutatkoztak be. Szomorúan tapasztaltam, hogy a csoportok összlétszáma magasabb volt mint az érdeklődő közönségé.

Évről évre figyelemmel kísérem e rendezvényt, és színvonala, látványvilága, az ünnepi hangulatteremtő minősége miatt, véleményem szerint megérdemelne egy látogatottabb időpontot a programok közt. Mondjuk egyik adventi gyertya gyújtás előtti, délutáni időpontot. Bizonyára nagyobb akkor a látogatók száma, és ha már ennyit utaztak a csoportok megérdemelnének kicsit nagyobb figyelmet is. Sokan nem is tudják miről is maradnak le ilyenkor.

A találkozó további  fotói a képeke kattintva láthatók.