Szent Márton találkozó Szombathelyen

Első alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Szent Márton ifjúsági, családi és zarándoknapokat. 

IMG_1458

A hasonló nagy méretű találkozók, fesztiválok példáját alapul véve próbálták a szervezők kialakítani a helyszínt, a programokat.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

Szombati és vasárnapi képek külön galériában találhatók.

IMG_1433

Valós helyi tapasztalat erre vonatkozólag nem volt még, ezért igyekeztek talán kicsit túl is méretezve néhány dolgot, megteremteni egy sikeres találkozó feltételeit. A látottakból gyanítom hiányt igazán nem szenvedett senki.

IMG_1481

Mindennek, és mindenkinek meg volt a helye, feladata. Kinek kordonon kívül, kinek belül, kinek domboldalon, kinek a színpad előtt, vagy akár a Martineum Felnőttképző Akadémia árnyas udvarán.

IMG_1566

Valójában az érkezők több ponton csatlakoztak a programokhoz ,imákhoz, előadásokhoz, gyermek programokhoz, koncertekhez, és a nagy melegben sem épp a tűző napon foglaltak helyet, ezért ránézésre nem tűnt túlságosan nagynak az érdeklődés.

IMG_1472

Az igazi ritkán látható nagy zarándoklat vasárnap este, azaz már késő délután, Ákos koncertje előtt indult meg. A környék utcái ontották a híveket az emlékmű alatti domboldalra.

IMG_1542

Közel egy óra alatt az egész terület megtelt. Hogy ez számadatokban hogy nézhetett ki, meg sem tudnám mondani. Kinézetében hangulatában talán a sitkei rockfesztiválhoz tudnám hasonlítani. Így gyanítom ez az este hozta az elvárt számadatokat is. Igaz hogy ez a lelkesedés csupán erre a közel kettő órára volt elég, de mégis meg volt, látható, érezhető volt.

IMG_1532

A koncert után, a döntő labdarúgó mérkőzés közvetítésére már megtizedelődött a tömeg. Persze ez a program már egyfajta grátisz volt csupán hiszen semmilyen formában nem kapcsolódott az egyházi találkozóhoz.

IMG_1549

A két nap eseményeiről készült fotóim külön galériákban láthatók.

A szombat délután hangulatképei ide kattintva láthatók. Míg a vasárnap délutáni programokból itt látható kis ízelítő.