Pünkösdi Fesztivál Gencsapátiban, ha esik, ha fúj

Szeszélyes évszakok váltják egymást 2016-ban. De ehhez a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál szervezői már hozzászoktak. Talán minden második, vagy harmadik évben jut ide felhőtlen szép idő.

IMG_7715

És az idei sajnos ezek közé esett.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_7902
Olyan buli ez, amire nem mondhatjuk, hogy a kutyát sem érdekli

Már a terület kialakítását is nehezíthette a sok eső ami a héten esett, de ez még nem volt elég, hiszen a nyitó nap is hasonló volt. A körülmények így elég kritikusak voltak estére. Ez viszont cseppet sem riasztotta el a bulizni vágyókat. Szinte telt sátorral zajlott a péntek este. Szombaton aztán egy újabb borús, esős reggelre ébredtünk. A nap jó oldalát, a délutánra távozó felhők hozták meg, és persze a hatalmas Riska tehén, aki már a délutáni program aktív résztvevője volt.

IMG_7753

Mindamellett, hogy finom tejitalokkal, és túró rudival kínálta az érkezőket, együtt tornázott Rubint Rékával, és az ő elszánt követőivel, feldobta a hangulatot színpadi táncával, és szívesen pózolt, ha valaki egy közös fotóra mellé telepedett.

IMG_7731

A délutáni jó hangulat felelőse Dj Dominique volt.

IMG_7842

Fellépett a 18 éves Desperado, a csini mosolylánnyal Bettivel, és az igazi élő zenét felvezető Sugarloaf zenekar.

IMG_7806

Igaz ekkor még bőségesen akadt hely a hatalmas fesztiválsátorban.

IMG_7865

Ami persze estére szépen benépesült, amikor is a keményebb zenészek vették kézbe a hangulat irányítását. A szombat estét az Edda kezdte, majd a Tankcsapda vette át a színpadot. Az éjszakában pedig az Unikum buli tartotta a hangulatot és zárta a napot.

IMG_7881

Sajnos a sárral idén is meg kellett küzdeni az itt szórakozóknak, de a szervezők mindent megtettek ismét, hogy feledtessék a kellemetlenséget, amiben álltunk.

IMG_7779

Idén akár gumicsizma szépségversenyt is rendezhettek volna két fellépő zenekar között, annyian érkeztek e praktikus lábbeliben. És talán nem is láttam kettő egyformát.

IMG_7908
Talán jövőre ez is része lesz a programnak, ha ilyen időt fogunk ki ismét. Addig is mutatom a szombaton készült fotókat, a képekre kattintva. 

A vasárnap történtek ide kattintva láthatók.