II. Emlékműfutás kicsiknek, és nagyoknak

A nagy népszerűség hozta létre második alkalommal a tavaszi emlékműfutást Szombathely zöld szívében.

DSCF0170

Egy éve mikor a csónakázó-tó környékének átépítése zajlott, új helyszínre volt szükség a tavaszi verseny megrendezéséhez, így esett a választás az emlékmű alatti hatalmas területre.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0346

Akkor is nagyon jól sikerült a verseny, köszönhetően a változatos terepviszonyoknak, a szépen kialakítható, és átlátható pályának. Ezért a szervező a SzoESE atlétikai szakosztálya úgy gondolta legyen eztán emlékműfutás is a csótó futások mellett.

DSCF0253

Idén az eredeti időpont módosult a rossz időjárás miatt, de egy héttel a tervezett után, szép időben frissen nyírt füves területen állhattak rajthoz elsőként az ovisok, majd az iskolások. Közben felnőttek is kipróbálhatták a futás e változatos formáját.

DSCF0298

Elmondásuk szerint, míg lent futották a kört nem volt gond, de mikor a célegyenesbe értek, és a dombon kellett felfutni, az nagyon megterhelő volt. Inkább lent még kettő kört vállaltak volna a domb helyett. A kemény befutó szakasz láthatóan a rendszeresen sportolókat is megviselte.

DSCF0238

Természetesen minden korosztálynak más táv volt megadva, és a legkisebbek csak lent teljesítettek. Célba érkezés után, a friss alma, és az üdítő italok aranyat értek. Pár perc után már mindenki mosolygott, mintha mi sem történt volna.

DSCF0223

Főleg azok szeme ragyogott boldogan, akiket a dobogóra szólított a verseny házigazdája Kivés István. 

A képekre kattintva további fotók láthatók.