Magyar Művészetoktatás Napja, kiállítással, hangversennyel

Vas Megyei Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Találkozója
A Vas megyei zeneiskolák és művészeti iskolák 2016. április 26-án, kedden Szombathelyen a Bartók Béla Zeneiskola Tibold Iván Termében három hangversennyel ünnepelték meg a Magyar Művészetoktatás Napját.

IMG_5993

A hangversenyek előtt a Szombathelyi Képtár adott helyet a művészeti iskolás gyerekek munkáiból összeállított képzőművészeti kiállításnak.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_5986

Az alkotások díjazására is itt került sor. A kiállítás a képtár földszinti kiállító terében május közepéig látható.

IMG_5983
A Magyar Művészetoktatás Napjának megünneplését 2001-ben Nemes László a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alapítója, tiszteletbeli elnöke kezdeményezte. 2002-től kezdődően minden év április végén, május elején kerül sor az ünnepi rendezvényekre.
A kezdeményezés célja: felhívni a szülők, a tanulóifjúság és az iskolafenntartók figyelmét a művészeti nevelés-oktatás eredményeire és fontosságára, a művészeti nevelésnek a gyermekek személyiségfejlesztésében, érzelmi életük gazdagításában betöltött szerepére.

IMG_6012
A Magyar Művészetoktatás Napja alkalmából számos rendezvénnyel készülnek az iskolák, amelyek több napon át zajlanak, szerte az országban. A központi ünnepségen – mely minden évben más városban kerül megrendezésre – adják át a több évtizedes kiemelkedő munkáért járó „Magyar Művészetoktatásért Plakett”-et egyéni és intézmény kategóriában.

IMG_6026
A hangversenyen szereplők mindannyian nagyon izgultak, de lelkesedésük még ennél is nagyobb volt.

IMG_6057

A sok zenés műfaj között egy néptáncos műsor is szerepelt.

A képekre kattintva további fotók láthatók.