Az élet és a halál vize, Écsi Gyöngyi bábelőadása

Écsi Gyöngyi bábjátékos, és Kováts Marcell népzenész nem ismeretlen előadók Szombathelyen. Korábban a Gyermekek Házában, valamint a Savaria Történelmi Karneválon is találkozhattunk velük.

IMG_3517

Ezúttal a megújult Agora Művelődési és Sportházban vendégeskedtek, és szórakoztatták az ovisokat, három előadáson.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_3409

Az előadása a „NAPRAFORGÓ – MESÉK HATÁRON INNEN ÉS TÚL…” gyermek kamaraszínházi előadássorozat keretében került sor. Hatodikán kétszer is megtöltötték a nézőteret a kicsik mikor a művészek „Az élet és a halál vize” című Palóc népmesét mutatták be, Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe.

IMG_3389

A gömöri tájegységhez tartozó nyelvjárás, a népdalok és mondókák a mai paraszti gondolkodásmódot tükrözik, de magukban rejtik az ősi bájolás és rejzőzés elemeit is.

IMG_3471

A kesztyűbábok, maszkok, a kovácsoltvas díszlet segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai. A gyerekek pedig igazán aktívan részt vettek az előadásban.

IMG_3480

A szereplési vágy átitatta a művelődés otthonát. Sok nevetés, vidám gyermekarcok, elgondolkodó tekintetek, érdeklődő óvónénik, magával ragadó előadásmód.

IMG_3498

Röviden így írhatnánk le a szerda délelőtti mini színházat. A többit pedig a képekre bízom.

A képekre kattintva további fotók láthatók.