Steko, Képpel írott színház, című könyv bemutatója

Stekovics Gáspár 2015-ben megjelent fotóalbuma, a Képpel Írott Táj után, még az év végen újabb album is napvilágot látott, Képpel írott színház címmel.

IMG_3296

A könyv alaposan meg lett töltve színházi portré fotókkal melyek egyszerűségükben is szép művészportréi a színházi világ jellegzetes, és még széles körben felfedezésre váró arcainak.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_3349

Steko képeiről nem megdermedt alakok, hanem hús-vér személyek néznek vissza ránk. A festőművész, akinek fotográfiái az utóbbi években váltak ismertebbé, könyvének bemutatóját stílusosan a Weöres Sándor Színházban képzelte el.

IMG_3314

Az eseményen közreműködtek a színház művészei, Kálmánchelyi Zoltán, Alberti Zsófi, és Trokán Péter, akikkel természetesen a könyv fotóalbumában is találkozhat az olvasó.

IMG_3332

Az egy órás családias hangulatú beszélgetésen dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész faggatta Stekot fotóiról, azok stílusáról, és készítésük körülményeiről. Így többek közt megtudhattuk, hogy a fotók elkészítésekor törekedett természetes környezetben, beállított portré fotókat készíteni, kihangsúlyozva a sokat eláruló szemeket, arcvonásokat.

IMG_3359

A képek bemutatásában, népszerűsítésében nagy segítsége volt az internet, ahol sokkal többen nézegették képeit mint egy kiállításon. Fotóit előszeretettel használják közösségi oldalak profil képeként, ezért viccesen csak facebook profil kép készítő kisiparosnak nevezte magát. A portré fotózás írott, és íratlan szabályait kissé lazábban kezelve, játszadozva színekkel, elhelyezésekkel kerültek be az írások és képek a könyvbe.

IMG_3299

Erre magyarázatképpen annyit mondott a művész, hogy a színház is egy játék.
A beszélgetés közben a színművészek részleteket olvastak fel az új könyvből, melynek előszavában Törőcsik Mari a Nemzet Színésze is leírta gondolatait a fotókról, és a fotográfusról.

IMG_3301
Természetesen a most látható képeken kívül még közel ennyi van, amik egy újabb lehetőségre várakoznak. A kiadó ezúttal is a Colorcom Média Kft volt. Képviselőjük, és a kellemes megjelenésű kiadvány szerkesztője is jelen volt a beszélgetésen.

IMG_3375

A képekre kattintva további fotók láthatók.