Húsvéti nyuszi, és kutya szépségverseny

Sok más mellett, hagyományosnak mondható rendezvény Szombathelyen, a húsvéti nyuszi, és kutya szépségverseny, amit a Happy Zoo kisállat kereskedés, és a Fekete István Állatvédő Egyesület rendez.

IMG_2530

Ez egyben az állatvédők húsvéti örökbefogadó napja is.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_2532

A korábbi években megszokottnál kicsit kevesebb nyuszit mutattak be idén, viszont az érdeklődés a szokásos volt, hiszen a barátságos pihe puha szőrű kis nyuszikat mindenki szívesen megnézi, és ha szabad meg is simogatja.

IMG_2588

Itt persze mindkettőre volt lehetőség, sőt még néhány érdekességet is megtudhattunk a gazdiktól, akik már jó pár éve családtagnak tekintik a kis szépségeket.
A délelőtti programot délután a kutyusok szépségversenye váltotta. Ide már jóval több jelentkező érkezett, hogy bemutassa kedvencét.

IMG_2574

28 kutyát neveztek be a versenyre, amit két fős, szakértő zsűri nézett végig. Különböző fajtákat külön kategóriába sorolva, ahogy egy igazi nagy versenyen. Itt is alapos szemrevételezés, állapot felmérés, tartás, járás, fogak, szőrzet, mozgás, és sok más figyelembevételével kapták meg a helyezést a kutyák.

IMG_2659

A felsorakozott állatokról pedig részletes ismertetőt is hallhattunk a verseny közben.
Mindezt egy kutyás bemutató is megelőzte, ami igazán látványos volt.

IMG_2616

Természetesen, ahogy már megszokhattuk idén sem ment senki haza ajándék nélkül. Hiszen nem csupán a győzelem volt itt a fontos, hanem a részvétel. Ezért távozáskor minden résztvevő ajándékot kapott.

IMG_2674

Az idei év nyertese, a legszebb kutyus, Amidala a 7 hónapos arany színű spániel lett, aki korát meghazudtoló komolysággal viselkedett a versenyen.

IMG_2715

A képekre kattintva további fotók láthatók.