Binde bácsi kecskéi, az Agora MSH-ban

A „Napraforgó – Mesék határon innen és túl” előadássorozat keretében Szombathelyen vendégeskedett, és szórakoztatta az ovisokat, az Apnoé zenekar egy, azaz kettő interaktív kamaraszínházi előadással.

IMG_1419

A megújult Agora Művelődési és Sportház első gyermekszínházi előadása volt ez.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1462

A megszokott Gyermekek Háza után kíváncsian tekintett a vezetőség az új helyszínre, vajon hogy teljesít, mennyire lakják be a teret a nézők, indokolt e ekkora tér. És ehhez hasonló kérdések merültek fel.

IMG_1428

Mire az eső előadás véget ért, mindenki számára egyértelművé vált, hogy ez lesz igazán a megfelelő tér a kamaraszínháznak. Kiss Andrea gyermek szakág vezető, a mozgalmas mindenkit megmozgató, produkció után csak ennyit mondott: „Ezt a régi helyen nem tudták volna így megcsinálni” És hogy miért is ? Ehhez kicsit nézzük meg miről is szólt az előadás.

IMG_1485

Egy kicsi, ám annál szebb ország egyik kis falujában, Magyarlakon él gondtalanul Binde bácsi. Annak ellenére, hogy minden vagyona két kicsi kecske, még sincs oka panaszra: jól érzi magát a bőrében a hegyek-völgyek, erdők, patakok, no meg sok barátja között. (Mindez szép nyugodt, és szórakoztató népzenei aláfestéssel Az Apnoé zenekarral és Fábián Szabolcs „Csutkó” táncos-mesemondó tolmácsolásával.) Egyszer azonban hivatalos lesz egy lakodalomba… azután kezdetét veszi a fergeteges zenés utazás Csiba Julcsi népdalénekes közreműködésével, Dunántúltól Moldváig, és vissza.

IMG_1421

Szédületes vonatozással, lakodalmas táncokkal, kergetőzéssel, akár csak egy igazi lagziban. Itt aztán minden helyre szükség volt.

IMG_1495

A hangulat a tetőfokára hágott, és mielőtt még kirúgták volna a ház oldalát, hirtelen eltört a hangulat, ahogy ez a lagzikban megszokott. No persze ebben a pillanatban előkerültek az elveszett kecskék, és újra nagy volt az öröm.

IMG_1484

Szabolcs egy percre sem hagyta leülni a hangulatot, mindenkit bevont a játékba, még az óvónénik is táncra perdültek.

IMG_1537

Mindkét fellépésre nagy volt az érdeklődés, a gyermek arcokon pedig látható volt távozáskor, hogy nagy élménnyel gazdagodtak.

A képekre kattintva további fotók láthatók.