Jégkarnevál XXIX. alkalommal Szombathelyen

Igazi fanatikus karneválozók lepték el február 14-és a Szombathelyi Műjégpályát. Hiába a szűnni nem akaró esőzés, ismét megmozgatta a fantáziát a téma, és már nyitáskor érkeztek a jobbnál jobb jelmezek a XXIX. Jégkarneválra.

P2140077

Délelőtt még ragyogott a nap, ennél szebb időt elképzelni sem lehetett volna a rendezvénynek. Főleg ha a meztelen korizásra gondolunk, ami hagyományosan része már évek óta a farsangnak.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

P2140023

De sajnos, már délután egy óra körül beborult, és nyitásra épp esni kezdett az eső. Ennek ellenére sok jelmezbe bújt korizó érkezett, és áztatta gyönyörű jelmezét.

P2140016

Kicsit így gyorsított tempóban zajlottak a dolgok, de volt jelmezes felvonulás, fánk evő verseny, jéghoki bemutató, és az elmaradhatatlan fürdőruhás korcsolyázás is.

P2140104

Majd előkerültek a nyeremény torták, és tán el sem hiszik, de a hatalmas mesebeli fa nyerte a fődíjat, ami véletlenül ugyan, de stílusosan, egy fekete erdő torta volt. A csinos pincérlány, és a színes bohóc is tortát kapott. Természetesen a többi jelmez is értékelve lett az esős délutánon.

P2140120

Ezek után igazán rázendített az égi áldás, így lassan, de biztosan elhagyták a bulizók a jeget. Jó hír azonban, azok számára akiket a mai zord idő elriasztott, hogy két hét múlva, azaz február 28-án ismétlés következik. A XXIX. szombathelyi jégkarnevál újratöltve.

P2140057 1

Készüljön tehát mindenki, jelmezeket előkészíteni, és ha fúj ha esik, irány a jég.

Addig is néhány fotó az eredeti verzióról, a képekre kattintva látható.