Csokoládé napok, inyenceknek, Lego kiállítással

Igazi falánk, és látványos hétvége várt az édesség szerelmeseire Szombathelyen, az Agora-MSH-ban. 2015. október 24-25-én igazi különleges csokicsodák hívogatnak a Csokoládé napokon.

IMG_6636

Ezt még kiegészíti, és igazi látványossággá teszi, a hatalmas területen kiállított Legó csodák.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6791

És ezt vehetjük szó szerint hiszen Legó építmények, figurák, a legkisebbektől a lenyűgöző, monumentális építésekig mind megtalálhatók itt a kiállításon.

IMG_6724

Ez a felhozatal ami minden kisgyereknek kötelező látnivaló. De térjünk vissza a csokoládékra. A sportház nagytermét, a színpaddal együtt teljesen belakták a magyar kézműves csokoládégyártás legjelesebb képviselői.

IMG_6759

Itt végigjárva megkóstolhattuk világ legfinomabb csokijait, megtudhattuk mitől különlegesek a kézműves csokik, mitől lesznek igazán finomak, hogyan készülnek, és mi a titka egy jó csokoládénak.

IMG_6706

Időnként különleges bemutatókkal is elkápráztattak a mesterek. Így Csokigyár bonbonkészítő-bemutatóval, saját csokidekoráció-készítéssel, grillázs- és cukorkakészítő-bemutatóval, marcipánszobrászattal.

IMG_6628

Láthattunk különleges alakú kinézetű finomságok, mint például a kolbász, lakat olló, vagy épp gomb alakút. Ezeken kívül természetesen más finomságok is előtérbe kerültek, sőt egyes sütiket a kicsik saját maguk készíthettek el olimpiai bajnok pékmester segítségével . A csokoládék mellett a helyi termelők portékáit is megismerhettük, aszalványaikkal, házi készítésű szörpökkel, lekvárokkal, süteményekkel, mézzel is találkozhattunk.

IMG_6684

Aki már a finomságokat megkóstolgatta, és ivott egy igazi kávét, vagy forró csokoládét, benézhetett kisgyerekével a babahempergőbe, játszóházba, vagy kipróbálhatták a fa körhintát is.

IMG_6645

Egy biztos, ennyi finomság, és látnivaló, igazán tartalmas hétvégi programnak bizonyul, és egy kellemes családi programmá válhat. Az érdeklődés mértéke már az épület előtt kígyózó sorból érezhető volt.

A képekre kattintva további fotók láthatók.