28. Csótó Csúcsfutás

A hét elején még elképzelni sem tudtuk, hogy szerdán délután sikerül lebonyolítani a XVIII. major’s papír Csótó Csúcsfutást.

IMG_6343

A zord, esős időjárás ugyanis szűnni sem akart. 2015 október 21-én azonban kicsit jobbra fordult az időjárás, és közel háromszázan versenyeztek a megújult Csónakázótó impozáns környezetében, a Szombathelyi Egyetemi SE, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a NYME Sporttudományi Intézete rendezésében.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_6442

A Csótó felújítása miatt két alkalommal is egyéb helyszínre kényszerült verseny. E napon összesen 13 futam rajtját indította a vízről- a Sporttudományi intézet legújabb szerzeményei egyikéről, egy kajakról – Dr Polgár Tibor intézetigazgató.

IMG_6438

Az ovisoktól a senior kategóriáig tartottak a korcsoportok. A célba érkezők zamatos almát, üdítőket, és a Tóvendéglőben főzött forró teát kaptak.

IMG_6467

A prémium időkön belül célba érő Kovács Attila, Nagy Patrik, és Molnár Zita, a Tóvendéglő vacsorameghívását vehették át, Kívés István főrendezőtől. Ez a nap ízelítőt adott az atlétika szépségeiből. A legkisebbektől a legnagyobbakig színvonalas, helyenként nagyon szoros versenyben dőltek el a helyezések.

IMG_6394

A két abszolút győztes, Molnár Zita, és Kovács Attila hazai környezetben is megmutathatta, hogy az Országos Bajnokságokon aratott győzelmeiket is ilyen ellenállhatatlan erejű futásokkal érték el. Ismételten jól látszott, hogy a verseny nagyon népszerű az iskolák, és óvodák körében.

IMG_6582

Idén nem csak a környezet volt új, a szervezők is igyekeztek újítani, szépíteni. Az idén rajtkapu, precízen kiépített rajt-cél terület, célszalag, és egyen-öltözetben lévő rendezők várták a versenyzőket.

IMG_6547

A képekre kattintva további fotók láthatók.