Japán nap Szombathelyen, hetedik alkalommal új helyszínen

A Magyar – Japán Baráti Társaság – Szombathelyi csoportja szervezésében immár hetedik alkalommal ismerkedhettünk a Japán kultúrával.

IMG_6164

Ezúttal a már már szűkösnek mutatkozó Agora Savaria Moziból átkerült a rendezvény a megújult Agora-Művelődési és Sportházba. A szervezők aggodalma, miszerint az új helyszín esetleg nagy lesz, és „elvesznek benne az érdeklődők”, azonnal elmúlt amikor a megnyitó pillanataiban körbenéztek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_5969

A hatalmas előteret, és a még nagyobb belső színháztermet betöltötték a folyamatosan, nagy számmal érkező érdeklődők. A program kínálatban most sem volt hiány. Az ünnepélyes megnyitó után, amin többek közt rész vett Japán magyarországi nagykövete, és Szombathely alpolgármestere, látványos sportbemutatók, japán zenei előadók, és kimono bemutató szórakoztatta az érkezőket.

IMG_6105

Az előtérben lehetőség volt emléktárgyak, és könyvek vásárlására, valamint a jellegzetes japán ételek megkóstolására.

IMG_6001

Eközben odabent amerre láttam bemutatók játékok kézműves foglalkozások töltötték be a teret. Ezek közül néhány érdekesség, a kokeshi, origami, pörgettyű készítés, manga színezés, kyüdő és japán játékok kipróbálása.

IMG_6052

Persze az igazi japán frizurák készítői is eljöttek, és a kimonoban fotózkodás sem maradt el. A finom teákat meg kellett kóstolni, és a nagy nyüzsgés után meghallgatni egy egy előadást, akár kardokról, bonszairól, vagy épp japán hangszerekről.

IMG_6152

Végül igazi hang terhelés próbát tartott a japán napokon rendszeresen fellépő Ataru Taiko ütőegyüttes. Erre a záró koncertre teljesen megtelt a sportház nézőtere.

IMG_6305

Így most utólag kijelenthetjük, jó ötlet volt a rendezvényt új helyre költöztetni.

A képekre kattintva további fotók láthatók.