Aranykorúak sportversenye az Arborétum Sportcentrumban

Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesülete szervezésében került sor arra az őszi sportrendezvényre, amit a Herényi városrészen, az Arborétum Sportcentrumban rendeztek meg szombaton délelőtt.

IMG_4988

Az ilyen jellegű, az egész város nyugdíjasait meginvitáló sporteseményre évente kettő alkalommal kap támogatást az egyesület a várostól.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_4947

Ezúttal négy kategóriában versenghettek a sportos életmód kedvelői, művelői. Pétanque, darts, teke, és sakk versenyekre lehetett már reggel fél kilenctől nevezni.

IMG_4999

A rendezvényt Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg kilenc órakor, és ezzel kezdetét vette az egész délelőtt tartó vidám megmérettetés. Még egy versenyforma említést érdemel, de erre csupán a hölgy résztvevők neveztek.

IMG_5008

Ennek külön díja is volt, az arany sodrófa díj. Mindenki egy egy tál finom pogácsával, vagy hasonló sós sütivel nevezhetett. S míg a sporteredmények könnyedén értékelhetők voltak, itt nehezebb dolga akadt a „zsűrinek” Ezt már csak azért is gondolom, mivel engem is megkínáltak, és igencsak finomnak találtam a őket, és már csupán látványukban is nyerésre álltak. Pedig az összeset meg sem ízleltem. Szerencsére a zord szeles időjárás nem tántorította el a résztvevőket, akik ismét szép számmal neveztek a versenyre.

A 2006-ban alakult egyesület célja az idősebb korosztály egészség megőrzése, rehabilitációs gyógyulása, szellemi és fizikai állapotának megtartása érdekében, kulturális és sportolási lehetőségek megteremtése. Az idősebb korosztályos sportrendezvényeken való részvétel, illetve versenyek szervezése, és sportoktatási lehetőség megteremtése.

A képekre kattintva további fotók láthatók.