24. Puszika Oszika Csónaktúra és Flúgos futam

Igazi flúgos vízi futam részesei lehettek akiknek Zalabér, vagy épp Zalaszentgrót fele vezetett útjuk az elmúlt hétvégén.

DSCF0127

De ha részesei nem is lettek, nézelődőként sem utolsó látványban lehetett részük az immár 24.alkalommal megrendezett Puszika Oszika Csónaktúra és Flúgos futamon.

A képekre kattintva további fotók láthatók

DSCF0037

Előbbi település mint starthely, utóbbi pedig mint célállomás, és egy három napos zenei fesztivál helyszíneként szerepelt a már több éves, bevált forgatókönyvben. Ami még egy biztos pont a történetben, az a Zala folyó, hiszen ezen kellett megtenni a többnyire flúgos versenyzőknek, még flúgosabb, eszementebb, összetákolt, vagy épp szinte művészi szinten megalkotott vízi járműveikkel a közel kilenc kilométeres távot.

DSCF0168

Az időjárás alaposan megtámogatta a rendezvényt, igazi nyári kánikula volt a tíz órára meghirdetett helyszínen. Egy órával az első vízi alkalmatosság indulása előtt, már nagyon sokan voltak a parton. Többen még egy utolsó ellenőrzést hajtottak végre az járművön, de ennél is többen ellenőrizték a túlélő felszereltséget.

DSCF0018

Hiszen a nagy melegben a folyadék pótlás elsődleges feladat volt, épp úgy a parton nézelődőknél, mint a csónakokban küzdőknek. Ezért szinte minden jármű alap felszereltsége volt, a hatalmas megrakott hűtőtáska. Elsőre induláskor ez a kilenc kilométer ugyan nem tűnhet soknak, hiszen miután a közel kettő órán keresztül tartó indulási ceremónia után autóba pattantunk, pillanatok alatt megtettük az utat a célállomásig, de ugyan ez, a hűs, kanyargós belógó ágakkal, bokrokkal, zátonyokkal, jéghegyekkel, tarkított Zalán, több órát is igénybe vett.

DSCF0090

Függően a borulások, ütközések, megpördülések,elakadások számától. Hiszen ezekben már első néhány méteren is sokat láthattunk. A kimerítő túrának azonban egy hatalmas mulatság volt a vége. Olyan volt a kisváros, mint egy megbolygatott méhkas.

DSCF0176

A koncertek, és vendégvárás már pénteken elkezdődött, egy hatalmas Edda Művek koncerttel a csúcsán. A szombatot pedig nem véletlenül nevezték el az őrület napjának.

DSCF0211

A közel háromezer résztvevő felkavarta ezt a három forró nyári napot, ahogy a fellépő zenekarok is, akik közt szerepelt például a Pokolgép, P Mobil, Ismerős Arcok, Balkan Fanatic, Szomorú Péntek, Blues Company, és még sokan mások.

DSCF0285

Remek szervezés, jó hangulat , hatalmas nevetések, jellemezték a rendezvényt melynek egyik „fő góréja” Oszi bácsi mindent odatett, hogy a vendégek, és résztvevők jól érezzék magukat.

DSCF0078

S hogy milyen vízi alkalmatosságok álltak csatasorba, és milyen volt a hangulat néhány képen mutatom be.

A képekre kattintva további fotók láthatók