A Természetközeli vándorkiállítás kamionnal érkezett

Szombathelyen, a Vasi Skanzenben vert tanyát a Magyar Természettudományi Múzeum mobil vándorkiállítása, május 29-én pénteken.

IMG_1030

Gyönyörű időt fogtak ki nálunk, de sajnos kevéske érdeklődést. Kettő iskolás csoport érkezett délelőtt, egy pedig délután.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1027

Szerencsére egyénileg is érkeztek fiatalok, és idősebbek egyaránt. A kamionban berendezett interaktív kiállítás mellé játékos feladatok várták főleg a gyerekeket.

IMG_0991

Egy része bent kapott helyet, a többi pedig a szabadban felállított kis állomásokon. A hatalmas társasjátékkal órákon át játszottak volna a gyerkőcök, és így rengeteg érdekes információhoz juthattak.

IMG_0946

Minden egyes standnál, a látvány mellé okosságok is jártak, plusz ajándék. A kiállítás csupán egy napig tartózkodott városunkban, ezért aki nem értesült időben érkezéséről, az mostanra már le is maradt róla.

IMG_0982

Sajnos az időpont nem volt túl kedvező, az iskolai kirándulások is épp most indultak meg, és péntek is volt. Lehetséges, hogy jobb helyszín választás lehetett volna valamelyik iskola közelében letelepíteni a kiállítást.

IMG_1019

Sok mindent láthattak, meg is foghattak az érdeklődők, mindezt egy szép környezetbe helyezve. Az országjáró körút mottója „Kerülj velünk közelebb a természethez! „ .

IMG_1031

Következő állomása Veszprém.

Aki lemaradt, annak egy csepp ízelítő a képekre kattintva látható.