Öko-majális harmadik alkalommal

Szombathelyen immár harmadik alkalommal rendezett Öko majálist a Nyugat Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány, május kilencedikén, a 11-es Huszár úti laktanya területén.

DSCF0041

A helyszín láthatóan jól bevált, hiszen hatalmas terület áll rendelkezésre a bemutató standok felépítésére, kényelmesen elfér a fedett színpad a kísérő programok számára, és a sátor, a büfének, és az érdeklődőknek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

DSCF0023

Az ünnepélyes megnyitó után, itt került sor a Madarak és Fák Napja városi környezetvédelmi vetélkedő, és a ”Zöld Béka” környezetvédelmi pályázat eredményhirdetésére. Közben egész délelőtt zajlottak a látványos bemutatókkal, kipróbálható környezetbarát eszközökkel, mobil laborral, tűzoltó, és katasztrófavédelmi járművekkel.

DSCF0091

De voltak még környezetvédelmi, bűnmegelőzési tesztek, totók, megbeszélések, szelektív hulladékgyűjtési verseny, arcfestés, aszfaltrajz, és még rengeteg érdekes újdonság is került elő ez alkalomból.

DSCF0077

Hatalmas bográcsokban készült az ebéd, ami egyben főzőverseny is volt.

DSCF0102
A délután már jobbára a kulturális programoké volt, ahol volt lufibohóc, Nagy Jonatán bűvészműsora, a Lorigó Tse táncbemutatója, filmvetítés, és a Tavaszi Szél citerazenekar előadása.

DSCF0258

Végül Nagy Dani zenés műsora zárta a szombati eseményeket.
Ahogy már megszokhattuk a rendezvény másnapján, egy kerékpártúrára várják a mozogni vágyókat egy 42 kilométeres távra, Szombathely-Bucsu-Bozsok-Szombathely útvonalon. Ez a program már reggel nyolc órakor kezdetést veszi, úgy hogy időben kell kelni annak aki nem szeretne lemaradni.

A képekre kattintva további fotók láthatók.