Kutyavilág Szombathely Fő terén

Igazán nagyra sikeredett a szerda esti kutyás villámcsődület (Flashmob) Szombathely Fő terén.

kutyás7Fotó: Nagy Julcsi

Napokkal korábban láthattuk az interneten a felhívást, amin minden jóérzésű kutyást , kedvencével együtt vártak egy figyelemfelhívó, baráti összejövetelre, felvonulásra. Az egységet a piros ruházat, illetve kutyáknál egy piros kendő jelentette.

A képekre kattintva megtekintető a rendezvényen készült kisfilm.

kutyás1Fotó:Nagy Julcsi

Ezt szép számmal sikerült is megvalósítani, így már 19 óra előtt jól lehetett látni ki hová tart, tartozik a belvárosban. De nem csupán egy egyszerű felvonulásról volt itt szó, hiszen a Fekete István Állatvédő Egyesület, és az Agora Savaria Filmszínház közös akciója, további érdekességeket is tartogatott az estére.

kutyás6

Fotó: Nagy Julcsi

A felvonulás után, amihez a Fő tér több pontján lehetett csatlakozni, egy jelképes kendő felkötés következett. Minden kutyus kapott egy piros kendőt. A piros kendőt jórészt az egyesület örökbe fogadható kutyái használják megkülönböztető jelként, de most szolidaritásból mindenki ilyet kapott. Ez után a Moziban egy állatokról készült fotókiállítás várta a csapatot, végül a sokat emlegetett kutyák sorsáról szóló filmet, a „Fehér Isten” című filmet tekinthették meg a gazdik, akár kutyáikkal együtt is. Kivételes alkalom volt ez hiszen az intézményt ez idáig nem nagyon látogathatták a nézők kedvenceikkel. Öröm volt látni mennyien jöttek el korábban örökbefogadott kutyusokkal. Ha nem a Kőszegi utca közepén lenne a mozi, akkor a felvonulók az egész utcát, elejétől a végéig betöltötték volna. A létszámról ennyit elég is tudni.

A képekre kattintva megtekintető a rendezvényen készült kisfilm.