Nosztalgia felvonulás, Lovas Hadtörténeti bemutató és tánc

Igazán változatos programokban volt részük a szombathelyi majálisozóknak.

IMGP0604

Hiszen legyen repülő kedvelő, autó motor bolond, történelmi érdeklődésű vagy a táncok irányába kacsintgató valaki, idén május elsején biztosan megtalálta kedvenc szórakozását időtöltését.

 A Képekre kattintva további fotók láthatók.

IMGP0639

De még azoknak sem kellett otthon unatkozni akik egy kis fesztivál hangulatra, vagy esetleg a retro hangulatú körhintás, céllövöldés majálist kedvelik. Amerre csak jártunk programokba ütköztünk, hol kisebb, hol nagyobb volumenűbe. Ezek közül hármat emelnék ki részletesebben . A retro majálist ami második alkalommal szerveződött, a veterán járművek részvételével, a klasszikus felvonulási útvonalat használva ismét.

IMGP0581

Ami jól bevált azon nem sokat kell változtatni. Úgyhogy a felvonulók kilenc órától gyülekeztek a Kálvária utcában, és tíz órakor pontosan elindultak.

IMGP0649

A rendezvény töretlen népszerűségét a létszám hűen tükrözte. Idén már büfével is bővült a rendszer, így sört és virslit is láttam.

IMGP0746

A látottakat képgalériámban próbálom visszaadni. Galéria a képekre kattintva látható. 

Másodikként, ettől a helyszíntől nem is olyan távol, a Szent István parkban vertek tábort a hagyományőrző csapatok, hogy bemutatóikkal látványossá, izgalmassá tegyék az érdeklődők napját.

IMGP0814

Itt kapott helyet immár második alkalommal a IV. Magyar Lovas Hadtörténeti bemutató.

IMGP0768

Lovaglás, íjászat, látványos fegyverbemutatók, összecsapások, követték egymást, majd délután néptánc, katona dalok, és sok sok korabeli látványossággal tölthettük az időt.

IMGP0839

Itt miképp teltek az órák, képgalériámból megtudhatják. A galéria a képekre kattintva látható.

Harmadik programként, a teljesség igénye nélkül, a tánc világnapi programra is benéztem, városunk Fő terére.

IMGP0882

Itt is sokan töltötték a délutánt, és az estét, rengeteg táncos fellépő ámulatba ejtő bemutatóját, megtekintve. A fellépések a belváros három pontján felváltva zajlottak.

IMGP0911

A táncot csupán egy órányi időre váltotta zenei produkció, a Buda Folk Band jóvoltából.

IMGP0950

Az itt készült néhány fotót a következő képekre kattintva láthatják .

IMGP0958