Kaczmarski Ágnes, a 2014. évi Kiss Sándor díjazott kiállítása

A Rotary Club Szombathely Kiss Sándor kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, az újjáalakult klub első elnöke emlékére 2000-ben díjat alapított. Az elismerést évente egy 35 év alatti, Vas megyéhez kötődő művész kapja.

IMG_1333

Az idei Kiss Sándor-díjas, Kaczmarski Ágnes lett, mellyel lehetőséget kapott, egy munkáit bemutató kiállítás megrendezésére a Weöres Sándor Színházban. A kiállítást prof. dr. Horváth Boldizsár, a Kiss Sándor-díj kuratóriumának elnöke nyitotta meg április 18-án a színház aulájában, zenés műsor kíséretében.

A képekre kattintva további fotók láthatók.

IMG_1330

A műsorban a Weöres Sándor Színház színészei közreműködtek.

IMG_1345

A különleges látásmódban készült fotók kiállítására szép számmal érkeztek barátok, ismerősök, és művésztársak. Művésztársak hiszen Ági is inkább egyfajta művész lélek.

IMG_1310

Személyes ismeretségünk, és nagyon jó barátságunk sem szokványos, egy közös filmes munka reményében lakóhelyünktől közel 350km-re ismertük meg egymást. Az óta persze nagyon sok minden történt, főleg vele. De hihetetlen nyugalma, szerénysége, odafigyelése, másokkal törődése mit sem változott. Ellentétben látásmódjával, ami mára egészen különleges, érdekes eredményeket produkálva mid filmes, mind pedig fotós téren.

IMG_1313

 Mindig is tudtam hogy ő több lesz mint átlagos fotós. És ennek ékes példája a most megnyílt kiállítás, aminek képeit alig tudta kiválasztani Ági a sok különleges fotó közül. A megnyitón persze ismét hozta a már említett határtalan szerénységét, a kapott virágcsokorral kezében inkább valahová oldalra állt volna szíve szerint. De ezt most nem tehette, hiszen e délután épp róla szólt.

IMG_1368

Fotóinak értelmét, és mondanivalóját is inkább Oroszy Csaba tolmácsolta az érdeklődőknek.

A képekre kattintva további fotók láthatók.