Párhuzamok és találkozások kiállítás

Nem kevés látványosságban lehetett részük azoknak, akik ellátogattak Keserü Ilona Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész 80-ik születésnapja tiszteletére rendezett kiállításra csütörtök délután a Szombathelyi Képtárba.

IMGP9046

A „Párhuzamok és találkozások” cím már kissé elénk vetítheti, ez nem egy szokványos kiállítás megnyitó. És valóban, mester és tanítványai találkoztak itt e napon.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.

IMGP9063

A kiállítás, aminek ötlete több mint egy éve született Nyilas Márta, Gyécsek József és Oroszy Csaba fejében, két nagy teremben, közel ezer négyzetméteren található.

IMGP8993

Ilona kifejezett kérésére, mester és tanítványok műveit nem különítették el. Ilyen formán megteremtve a párbeszédet a tanár és volt hallgatói között. A kiállítás egyben jó alkalom, hogy párhuzamokat lehessen vonni ennek a rendkívüli találkozásnak kapcsán.

IMGP9079

Keserű Ilona …a mester, ahogy őt szerető tanítványai nevezik 1983-ban kezdett tanítani a Pécsi Tudomány Egyetemen rajzot és festészetet. Célja nem csak az volt, hogy megtanítsa növendékeit a mesterségbeli fogásokra, hanem hogy rávezesse a tanítványokat saját maguk felfedezésére, hogy „rájöjjenek: ők maguk kicsodák”.

IMGP9059

A program a tárlat megtekintése után, Kaczmarszki Ági és Oroszy Csaba filmjének levetítésével zárult.

IMGP9035

A kiállítást, ami 2014. március másodikáig látható, az utókornak katalógus formában is megörökítik.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*