„Óperenciás” kiállítás a Gyermekek Házában

Immár hatodik alkalommal került sor, egy óvodás és iskolás korú gyermekek számára meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázat eredményhirdetésére, és a válogatott munkákból összeállított kiállítás megnyitójára az Agora – Gyermekek Házában. 

IMGP8998

A népes érdeklődő tábort vonzó rendezvényt, hosszas válogatás, és értékelés előzte meg.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.

IMGP8952

  A szakmai zsűri, Rasperger József képzőművész és Bihari-Bakodi Szilvia múzeumpedagógus, szinte egy álló napon át vizsgálgatta a műveket, több szempontból is.

IMGP8969

  A pályázat lehetőséget adott a magyar népmesék világának képi megjelenítésére, mely az egyik legkedveltebb téma e korosztályok számára.  A gyerekek szabadon választott népmeséket vagy a klasszikus gyermekmeséket dolgozhattak fel.  A művek szabadon választott technikákkal készülhettek. Az Óperencia, Óperenciás tenger megmozgatta sok gyermek fantáziáját, hiszen a felhívásra 868 pályamunka érkezett, amiből a válogatás után 237 alkotást, ezek közül 26 díjazott rajzot választottak ki a tárlatra. A kiállítást Merklin Tímea újságíró nyitotta meg, a megnyitón a Gazdag Erzsi Óvoda Méhecske csoportja adott ízelítőt népi körjátékokból és csúfolókból.

IMGP8979

A rajzok egész Vas megye területéről érkeztek, a megyeszékhely mellett Kőszegről, Sárvárról, Jánosházáról, valamint a megye számos más településéről.

IMGP9037

A díjakat és okleveleket pedig az óvodások közül Gadavics Csenge Luca,  Mesterházy Alexandra, Csákváry Kinga, Jenei Zora, Horváth Áron, Kiss László, Kiss Árpád, Galambos Szonja, Benkő Szonja, Kámán Emili,
alsó tagozatosok közül, Poór Zolta, Horváth Lea, Lakatos Lizett, Szalai Zsófia és Szalai Panni, Kovács András, Varga Nóra, Babócsi Lilien, Wieder Kata, Bognár Vivien, Szalai Sára, Boros Boglárka, felső tagozatos korcsoportban pedig, Unger Fanni, Németh Tekla, Jakab Maja, Józsa Benjamin, és Németh Enikő vehettek át.

IMGP9043

A kiállítás február 15-ig tekinthető meg az AGORA – Gyermekek Házában, hétköznap 8.00-17.00 között, szombatonként 9.00-12.00 óráig.

A képekre kattintva, további fotók láthatók.