Nyári táborok a Gyermekek Házában

Javában tart a szünidő az iskolákban, óvodákban. Ez az időszak nagy kedvence az érintetteknek, kevésbé kedvelik a szülők, akik ennyi szabadsággal nem rendelkeznek, és gondolkodhatnak hogyan tudnák ez idő alatt gyermekeik biztonságos pihenését megoldani.

Gyh17

A képekre kattintva, további fotók láthatók a nyári táborról.

Ebben nyújtanak nagy segítséget az Agora Gyermekek Háza munkatársai, akik egész évben igyekeztek színvonalas foglalkozásokat, előadásokat szervezni a gyermekeknek, és most sem tétlenkednek. Nyári táborokat indítottak óvodás, és kisiskolás gyerkőcöknek, különböző témakörökre kihegyezve, hogy ki ki megtalálhassa a számára érdekeset.

Gyh58

A kiválasztásban persze a szülők is segítenek. Egy egy csoport létszáma közel negyvenöt fő lehet. Érkezés után délelőttönként foglalkozások tízórai szünettel, majd délben rövid sétával a közeli kisvendéglőben ebéd, amit csendes pihenő követ a kicsiknek. Délután egy előadás, vagy bemutató, kis uzsonnával, és sok sok játékkal.

Gyh63

Természetesen a heti programokban mindig szerepel strandolás, és kirándulás is. Majd pénteken a táborzárás sem maradhat el. Ezen a héten, különböző állatok voltak az érdeklődés középpontjában, a jó idő a strandolásnak, és a kirándulásnak is kedvezett.

A következő héten, igazi tudósokat képeznek ugyan itt egy hétig, a „Kistudós” táborban. Levegő, víz, tűz, talaj, gravitáció, és a vulkánok lesznek terítéken, különböző kísérletek, és bemutatók segítségével. E témához kapcsolódik majd a kirándulás helyszíne is.

Gyh20

Látogatásomkor épp kígyót, békát, szőlőt és más érdekességet gyűjtögettek egy jó sárkányfőzethez, sárkánytojást rakosgattak, célba dobtak, kincset kerestek, mindezt a „sárkányparkban”.

Gyh26

A képekre kattintva, további fotók láthatók a nyári táborról.