Szellemtó Gersekaráton

Szebb időket is látott már az egykor oly népszerű, és különleges horgászati módjáról elhíresült gersekaráti horgásztó.

Gersekarát

További fotók a szellemtóról és környékéről, a képekre kattintva láthatók.

A tavon kiépített stégekről lehetett pecázni a megszokott part széli üldögélés helyett, s mielőtt a csónak kivitte volna a nagy ho-ho horgászokat a vízre, azaz a tóba épült fedett horgászhelyekre, a büfében feltankolhattak étellel, de főként itallal.

Gersekarát (3)

Gersekarát (17)

Hosszú napokat és estéket töltöttek itt a sport megszállottjai. Most, a tó felszínén a fedett stégek megroggyanva, beborulva a tóba, töredezve, meggyengült állapotban, a büfé felé vezető út bejáratát még csak csak megtaláltuk, de kissé tovább haladva, az utat égig érő fű váltotta fel, még a tó melletti villanyoszlopot is befutotta a gaz.

Gersekarát (21)

Az egykori büfé épületet is alig lehet megközelíteni a köré hordott szemétkupacoktól.

Gersekarát (22)

A kitört ablakokból ágaskodó növények lehangoló képet mutatnak, de odabent sem jobb a helyzet. Minden ablak leszedve, kitörve, szeméttel beszórt helyiségek, mindenféle szerelvénytől megfosztva.

Gersekarát (11)

Valamikor még fejlesztés lehetett a tervek közt, hiszen egy új építésű félkész házikó is volt itt. Ebből sem lett már sem pihenőhely, sem étterem, sem egyéb a kényelmet szolgáló létesítmény. Gersekarát közkedvelt horgásztavát elhagyta az élet, legalább is ami a partját és felületét illeti. Gondolom a benne élő halállomány ezt másképp éli meg. Környéken élők közül néhányan csak szellemtóként emlegetik, nem ok nélkül. Hisz még egy szerényebb költségvetésű horrorfilmet is forgathatnának lassan itt. Ideális szép környék. A horgászok persze cserébe a másik tó egyik oldalán végig szépen kialakított horgászhelyeket, padokat kaptak. De azért ezt sem kellett volna így elhanyagolni, hisz mindenki másképp szereti.

Gersekarát (7)

További fotók a szellemtóról és környékéről, a képekre kattintva láthatók.