Állatvédők a börtön falai mögött

Hamarosan végéhez ér, a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 2013. májusában állatvédelmi előadással induló programja, ahol az egyesület bemutatót tartott a fogvatartottaknak.

Előadás 26

A képekre kattintva, további fotók láthatók.

Kutyái közül hárommal a helyszínen is szemléltette, hogy milyen állatok kerülnek a gondozásába….

A bemutatkozó film után az állatvédelmi törvényről, illetve az országban már több helyen működő „Cellakutya” programról beszélgettek és néztek kisfilmet. Az előadás végén lehetőség volt kérdéseket feltenni és a bevitt kutyusokkal ismerkedni.

Előadás 23

Meglepően nagy számú érdeklődő hallgatta az előadást és vett részt aktívan a párbeszédben. Sok résztvevőnek van kutyája, és elítélik az állatok bántalmazását ,elhagyását,kínzását. A fogvatartottak és az egyesület gondozásában lévő kutyák azonnal megtalálták a közös hangot. Ezek a kutyusok vidámságot, és szeretetet vittek a börtön falai közé azoknak,akik eljöttek az előadásra.

Előadás 3

Az egyesület és a parancsnok hosszú távú együttműködésben bízik, előadások, közös programok, terápiás lehetőségek vannak a jövő tervezésében. Jelenleg a programra kiválasztottak első csoportja, hat fő, a hónap végén vizsgázhat az oktatott anyagból. A résztvevő, és hamarosan szabaduló fogvatartottak, lehetőséget kaptak az oktatásban velük dolgozó kutyák örökbefogadására is.

 A képekre kattintva, további fotók láthatók.