Szoc-Cool-Tur találkozó autósmozival

Nagy port kavart az 5. sárvári Szoc-Cool-Tur találkozó. A több napos rendezvény első estéje igazi múlt idézéssel kezdődött, hiszen az autósmozik jelensége azonos a múlttal.

A fotókra kattintva látható a képgaléria.

13

Legalább is én nem tudok a környéken működő moziról….

9

Ezért is vártam nagy kíváncsisággal, meg mivel a szombathelyi szabadidő központba még ki ki járogattam 120-as Skodámmal magam is mozizni. A vetítés megkezdése előtt még világosban tábort verhettek a több napra érkezők. Persze már itt elfogyott a friss levegő, és a sátrakat porfelhő terítette be, egy rozoga Lada akrobatikus pörgetésének köszönhetően. Szegényt addig nyúzta gazdája, míg hatalmas gőzfelhő nem csapott fel motorteréből.
Sötétedés után kezdetét vette a közel kettő órás vetítés, ami hol a valódi múltat, hol pedig a múlt kedvelőit különböző találkozókon, és élethelyzetekben mutatta be. A régi közlekedésbiztonsági filmek nagyon tanulságos dolgokat mutattak be. Sajnos igazi nagy tömeget még sem vonzott a mozi ezen típusa. A napot retro diszko zárta a Hegyi kocsma udvarán.

23

Másnap már többen kíváncsiak voltak a szocialista járművekre, és kultúrára. Volt egy kis alkatrész és más börze, nagy üstben főzték az ebédet, minek elfogyasztása után elkezdődtek a laza programok, amik közt bemutatók, Lada show, szerény felvonulás, majd Rock and Roll őrület szerepelt.

26

E rendezvényt, mint ahogy a többit is, délután megtámadta a hatalmas pusztító jégeső.

A fotókra kattintva látható a képgaléria.