Aukciós kiállítás Intaházán

Intaháza, Mesteri községhez tartozó, külterületi település. Az intapusztai kastély utolsó tulajdonosa Dr. Batthyány-Strattman László herceg, ki hatalmas vagyona kétharmad részét karitatív célokra, a szegények gyógyítására fordította, és fáradhatatlan gyógyító tevékenységet végzett maga is.

A fotógaléria a képekre kattintva látható.

Intaháza 21

Az épületen, ami ma Pszichiátriai Intézet, ott díszeleg címere a családi jelmondattal: Fidelitate et for Titudine .

Ezért is boldog lenne, ha látná, hogy ott a magyar társadalom szegényei, a társadalomból kiszakítottak, és az önszenvedélyek fáradt rabjai találtak segélynyújtó kézre, szeretetre / melynek hiánya éppen a betegségük egyik okozója / emberi szóra, gyógyító közösségre. Intaháza a művészeti terápiák gazdag tárházává vált az idők folyamán, mely egyben a Magyar Zeneterápiás Egyesület bölcsője is volt. Az intézet területén rengeteg állatka, kutyák és cicák élnek.

Intaháza kisállatai (5)

Intaháza 1

Ezek az állatok mind befogadottak, rehabilitációs célt is szolgálnak, az ott ápolt betegek gondoskodnak róluk. Évek óta részét képezik az ottani „családnak”. A kórháznak anyagi lehetősége nincs az állatok ivartalanítására, orvosi ellátásra ezért az etetésüket és az eddigi orvosi költségeiket az ápolók és a betegek viselték. Mivel az állatok létszáma már óriási, körülbelül 20 cica és 5 kutyus él az intézet kertjében, most már nem tudják segítség nélkül finanszírozni ezt. Ezért a Fekete István Állatvédő Egyesület segítségét kérték, segítsenek ebben, és hogy minél többen értesülhessenek a problémáról, és lehetőség legyen adakozni az otthon területén élő állatok javára. S hogy ne csak kérjenek, de adjanak is, az intézetben élők közül ketten, fantasztikus képeket készítettek, melyekből a művészek felajánlottak jó néhányat. Ugyan így tettek a nagysimonyi ovisok is akik szintén szépen rajzolnak.

Intaháza 8

Intaháza 15

Ezeket a képeket ajánlották fel egy aukcióra, hogy a befolyó összeggel tudjanak segíteni kedvenc állataikon. Az aukcióra felajánlott alkotásokat sok másikkal együtt, egy kiállításon lehet megtekinteni az intézményben. E hónap második felében ez a kiállítás Szombathelyre érkezik majd. A megvásárolható képek megtekinthetők az Állatvédő Egyesület facebook oldalán. Ugyan itt lehet rájuk licitálni, és informálódni a szombathelyi kiállítás pontos helyéről és időpontjáról.

Intaháza 18

1

Intaháza 13

  A kedvencek ellátása és kezelése, a megnyitó után azonnal kezdetét vette.

Intaháza 23

További fotók láthatók, a képekre kattintva.