Egerszeg fesztivál egy hétig

Egy röpke fesztivál mustrára átugrottunk a hét végén a szomszédos megyébe, Zalaegerszegre, az immár 19. alkalommal megrendezett, Egerszeg Fesztiválra (A mosolygós fesztivál).

A képekre kattintva látható a fotógaléria.

Egerszeg fesztivál 2013 (29)

Autópályán, úton, útszélen láthattuk már a program csalogató plakátjait, melyen „Mindenki Egerszegre” felirat hirdette, itt valami nagy durranás készül.

És valóban, május 13-20-ig, Zalaegerszeg belvárosa igazi nyüzsgő térré alakult, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást. A város legnagyobb kulturális, és gasztronómiai ünnepe a hét végére teljesedett ki.

Egerszeg fesztivál 2013 (10)

Az egy hét alatt megszámolhatatlan esemény zajlott, köztük kiállítások, bemutatók, avatások, képzőművészeti programok, filmvetítés, három helyszínen koncertek. Közben kézműves vásárlátogatás, finom ételek, minőségi italok, gyermekprogramok, utcazenészek, csepűrágók, várták az érkezőket a Dísz téren.

Egerszeg fesztivál 2013 (24)

Innen senki sem térhetett haza csalódottan. Így mi sem. Hazautazásunk előtt még egy finom habos kávét is elfogyasztottunk a nagy színpad mellett, az Omnia kávézóban, ami épp szerdán volt 40 éves. Belépve elénk tárult az elmúlt negyven év.

Egerszeg fesztivál 2013 (51)

„Mosoly, barátság, Zalaegerszeg”

Fotóim a szombati napon készültek, a képekre kattintva látható a fotógaléria.